Kuva: Arkkitehtitoimisto K2S

Kirkkovaltuustolle esitys Ylivieskan kirkon rakentamisesta

17.04.2019 06:46 - Paavo Törmi

Ylivieskan seurakunnan kirkkoneuvosto esittää yksimielisesti kirkkovaltuustolle hyväksyttäväksi yhteistoimintamallin mukaisen suunnittelutyön tuloksena syntyneet suunnitelmat Ylivieskan seurakunnan uuden kirkon rakentamiseksi. Esitys sisältää rakennussuunnitelman, tavoitekustannuksen ja rahoitussuunnitelman.

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 13 386 521,41 euroa. Ne koostuvat sekä allianssin kustannuksista 9 096 487,06 € sekä seurakunnan omista kustannuksista 1 699 094,72 €. Allianssikustannukset sisältävät pää- ja arkkitehtisuunnittelun, rakentajien kustannukset sekä muut allianssin kustannukset, mm. rakennustöiden ja suunnittelun riskit. Tilaajan kustannukset pitävät sisällään hankekustannukset ja erillishankinnat, joihin kuuluvat urut, kellotapuli ja kellot, kirkon tuolit ja seurakuntasalin tuolit ja pöydät, kirkkotaiteen, kirkkotekstiilit sekä sakraalikaluston. Urkutarjous on kotimaiselta Porthan Oy:ltä.

Kirkon korkeus rakennussuunnitelman mukaan on 25 metriä, leveys 31 ja pituus pitemmältä sivulta 46,3 metriä. Alkuperäisistä suunnitelmista Trinitas-ehdotus on madaltunut viisi metriä. Kirkon bruttopinta-alaa on supistettu 14 %:lla ja tilavuutta 30 %:lla toiminnallisuuden vaarantumatta. Kirkkosalissa on paikat 440 hengelle ja seurakuntasalissa noin 130:lle. Kaikki tilat huomioiden pienentyneeseen kirkkoon mahtuisi tarvittaessa kuitenkin lähes 700 ihmistä.

Lue myös: Autoliiton operaatio Pajunkissa auttaa pääsiäisliikenteessä

Kilpailut

Uusimmat