Kotoa kouluun – uusi maahanmuuttajakoulutus aloittaa Oulu-opistolla

31.10.2018 11:05 - Paavo Törmi

Kansalais- ja työväenopistoissa on voitu vuoden 2018 alusta järjestää uudenlaista aikuisille maahanmuuttajille suunnattua lukutaitokoulutusta, sillä uudistuksen myötä aikuisten maahanmuuttajien luku- ja kirjoitustaidon koulutus siirtyi vapaan sivistystyön uudeksi koulutustehtäväksi.

Oulu-opistossa uusi maahanmuuttajakoulutus on käynnistynyt lokakuussa 2018 ja se on saanut nimekseen Kotoa kouluun. Oulu-opiston lukutaitokoulutukseen pyritään saamaan erityisesti kotona lapsia hoitavia vanhempia. Vanhemman luku- ja kirjoitustaidon ja suomen kielen koheneminen kotouttaa koko perhettä. Koulutukseen osallistuminen on pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi: vanhempia autetaan lasten hoitopaikan saamisessa ja pienet lapset voivat tulla tunnille mukaan.

Luku- ja kirjoitustaidon opetusta annetaan Terva-Toppilan koulun tiloissa maanantaista torstaihin klo 9.00-12.00. Tämän lisäksi opiskelija osallistuu oman mielenkiintonsa ja harrastuneisuutensa perusteella opiston kursseille, kuten taito- ja taideaineiden kursseille, ja oppii käytännön työskentelyn kautta suomen kieltä funktionaalisesti. Uusia opiskelijoita otetaan mukaan pitkin syksyä.Oulu-opistossa on aloittanut myös uusi kansainvälinen kuoro, joka on kokoontunut jo yhden viikonlopun aikana. Kuoroon mahtuu uusia musiikinharrastajia. Lisätietoa löytyy Oulu-opiston nettisivuilta.

Kilpailut

Uusimmat