Kuva: Radio Pooki

Raskas liikenne valvonnan kohteena - suurimmassa osassa ajoneuvoja huomautettavaa

26.09.2018 16:44 - Marja Ollakka

Oulun poliisilaitoksen raskaan liikenteen valvontaryhmä suoritti yhdessä katsastajien kanssa valvontaa, minkä aikana tarkastettiin yhteensä 54 ajoneuvoa.

Tarkastusten kohteena oli myös ulkomaalaisia ajoneuvoja, jotka olivat peräisin Virosta, Puolasta sekä Romaniasta. Valvontaa suoritettiin Raahen, Oulun, Taivalkosken, Puolangan, Suomussalmen, Kontiomäen, Kärsämäen sekä Nivalan läheisyydessä.

Vikoja ja puutteita havaittiin suurimmassa osassa tarkastetuista ajoneuvoista. Ajokieltoon tarkastetuista ajoneuvoista määrättiin kahdeksan ja yksi valvontakatsastukseen. Myös viallisia vetolaitteita löytyi huomattavan monta (11 kpl). Valistettavasti ajoneuvoista löytyi myös jarruvikoja. Tyypillisiä jarruvikoja olivat mm. tehoerot, ilmavuodot sekä abs/ebs-häiriöt. Vakavimmissa kohteissa oli 4-akselisessa ajoneuvossa kolme jarrutonta, 5-akselisessa neljä jarrutonta sekä toisessa 5-akselisessa ajoneuvossa peräti viisi jarrutonta pyörää. Kuormakoreissa oli myös huomattavan paljon puutteita. Eräässä autossa kuormakori oli vain etuosasta kiinni. Liian monenlaisiin vikoihin sekä puutteisiin jouduttiin edellä mainittujen lisäksi kiinnittämään kuljettajien huomiota. Merkille pantavaa oli, että poliisilaitoksen alueella liikkuvissa autoissa näyttäisi olevan ajopiirturin käytössä ja kunnossa huomauttamista.

Raskaaseen liikenteeseen liittyvää valvontaa jatketaan edelleen. Vikojen sekä puutteiden osalta kyseessä on liikenneturvallisuuden valvonta kaikkien tienkäyttäjien parhaaksi.

Kilpailut

Uusimmat