Kuva: Stora Enso

Stora Enso hyödyntää ensimmäisenä metsäteollisuudessa lisättyä todellisuutta ja 5G-teknologiaa tehtaiden kunnossapidossa

12.09.2018 10:53 - Ari Kettukangas - Luettu 107 kertaa

Lisätyn todellisuuden hyödyntämistä on ensimmäisenä testattu Stora Enson Oulun tehtaalla, jossa hyödynnetään reaaliaikaista tietoa tehtaiden kunnossapidossa. Lisätyn todellisuuden sovellus ja virtuaalimalli mahdollistavat jatkossa esimerkiksi kunnossapitotiedon nopeamman käytön Stora Enson tehtailla.

Stora Enso on kehittänyt AR- eli lisätyn todellisuuden ja 5G-teknologian ratkaisuja yhdessä Telian kanssa. Lisätyn todellisuuden hyödyntämistä on ensimmäisenä testattu Stora Enson Oulun tehtaalla, jossa hyödynnetään reaaliaikaista tietoa tehtaiden kunnossapidossa. Lisätyn todellisuuden sovellus ja virtuaalimalli mahdollistavat jatkossa esimerkiksi kunnossapitotiedon nopeamman käytön Stora Enson tehtailla. Koneen virtuaalimallin ja tietopisteisiin liittyvän reaaliaikaisen datan avulla pystytään parantamaan uusiutuvia materiaaleja valmistavien tehtaiden käyttövarmuutta entistä tehokkaammin. Uuden teknologian avulla kaikki tarvittava informaatio on helposti ja havainnollisesti asiantuntijan käytettävissä reaaliaikaisesti fyysisestä sijainnista riippumatta. Pian käyttöön tuleva nopea 5G-teknologia yhdessä AR- ja VR-teknologian ja 360-näkymän kanssa mahdollistaa myös asiantuntijoiden reaaliaikaisen ja nopean hyödyntämisen eri yksiköiden välillä maantieteellisestä etäisyydestä huolimatta.

Lue myös: Oulun nuorisovaalien ehdokasasettelu on käynnissä

Kilpailut

Uusimmat