Turkansaaressa pop up -juhannushäät myös tänä kesänä

07.05.2018 16:48 - Mika Kuki

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetyt Turkansaaren pop up -juhannushäät saavat jatkoa tänä kesänä. Tuomiokirkossa puolestaan on luvassa Vihkihetki toukokuussa ja syyskuussa

Tulevana juhannuksena voi viettää juhannushäät kesäisessä Turkansaaressa. Turkansaaren juhannusjuhlassa järjestetään Pop up -juhannushäät juhannusaattona 22.6. Hääparit vihitään Turkansaaren kirkossa kello 18–20. Viime kesänä ensimmäistä kertaa järjestetyissä Turkansaaren pop up -juhannushäissä vihittiin 12 paria.

Oulun tuomiokirkossa järjestetään Vihkihetket perjantaina 18.5. ja perjantaina 14.9. kello 15­–18.

Pop up -juhannushäihin tai Vihkihetkeen tulevan parin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, vaan papit vihkivät parit saapumisjärjestyksessä. Mukaan tarvitaan vain todistus avioliiton esteiden tutkinnasta, joka tulee hankkia viimeistään seitsemän arkipäivää ennen vihkimistä osoitteesta www.esteidentutkinta.fi tai asioimalla Oulun aluekeskusrekisterissä, Isokatu 17.

Kirkollisen vihkimisen edellytyksenä on, että molemmat vihittävät ovat rippikoulun käyneitä ev.-lut. kirkon jäseniä. Kirkollinen vihkiminen on mahdollista myös silloin, kun toinen vihittävistä kuuluu johonkin muuhun kristilliseen kirkkokuntaan ja toinen vihittävistä on rippikoulun käynyt ev.-lut. kirkon jäsen.

Vihkipari voi kutsua läheisiään todistamaan avioliiton solmimista, mutta tarvittavat kaksi todistajaa löytyy myös seurakunnan puolesta. Vihkitoimitus on maksuton. Turkansaaren Juhannukseen on pääsymaksu, mutta hääpari pääsee juhlaan maksutta.

Kilpailut

Uusimmat