Kuva: Lapin ELY-keskus

Metsojen soitimia tarkastetaan valtion mailla Kainuussa ja Pohjanmaalla

02.05.2018 10:38 - Ari Kettukangas

Pohjanmaa-Kainuun alueella tarkastetaan tänä keväänä yhteensä 144 soidinta, Kainuussa 94, Koillismaalla 40 ja Keski- Pohjanmaalla 10 kappaletta.

ia tarkastetaan valtion mailla Kainuussa ja Pohjanmaalla. Metsähallitus seuraa satojen metsojen soitimien toimivuutta keväällä. Metsätalouden suunnittelussa soidinalueet huomioidaan tarkasti. Tavoitteena on selvittää metsojen soidinpaikkojen sijainti ja metsojen määrä sekä seurata metsätalouden vaikutuksia metson soidinpaikkojen säilymiseen. Tietoja käytetään metsäsuunnittelun tukena. Seuranta tehdään metsoja häiritsemättä, mutta jos metsoista halutaan saada jälkien lisäksi myös ääni- tai näköhavaintoja, on metsään suunnattava aamun pikkutunneilla. Pohjanmaa-Kainuun alueella tarkastetaan tänä keväänä yhteensä 144 soidinta, Kainuussa 94, Koillismaalla 40 ja Keski- Pohjanmaalla 10 kappaletta. Tarkastukset aloitettiin huhtikuun viimeisellä viikolla ja ne kestävät muutaman viikon.

Lue myös: Museovirasto jakoi valtionavustuksia yhteisöjen kulttuuriperintöön ja kulttuuriympäristöön liittyviin hankkeisiin

Kilpailut

Uusimmat