Kuva: Fotolia

Osaavan työvoiman saatavuutta turvataan uusilla muuntokoulutuksilla

29.12.2017 08:46 - Jussi Häkkilä

Opetusministeriö on myöntänyt korkeakouluille kymmenen miljoonaa euroa uusien muuntokoulutusohjelmien käynnistämiseen.

Opetusministeriö on myöntänyt korkeakouluille kymmenen miljoonaa euroa uusien muuntokoulutusohjelmien käynnistämiseen. Näin vastataan osaavan työvoiman tarpeeseen positiivisen rakennemuutoksen alueilla ja kasvavilla toimialoilla. Rahoitusta sai kymmenen korkeakoulujen muuntokoulutushanketta, joissa koulutetaan lähes 700 opiskelijaa. Pohjois-Suomesta rahoitusta sai neljä koulutusta; Lapin ammattikorkeakoulun bio- ja kiertotalouden muuntokoulutus, Oulun yliopiston yhteishanke Väli-Suomen ICT-alan verkostomaiseen koulutusyhteistyöhön ja muuntokoulutukseen, Oulun yliopiston yhteistyöhanke Pohjois-Suomen ICT-teollisuuden kasvua tukevat koulutusohjelmat ja muuntokoulutus, sekä Oulun ammattikorkeakoulun rakennusmestarimuuntokoulutus.
Muuntokoulutuksella vastataan erityisesti teknologisen kehityksen aiheuttamiin muutos- ja osaamistarpeisiin. Niiden avulla tuetaan esimerkiksi ICT-osaamisen hyödyntämistä eri aloilla.
Koulutukset johtavat yliopiston alempaan tai ylempään korkeakoulututkintoon tai ammattikorkeakoulututkintoon. Koulutukset käynnistyvät ensi vuoden aikana ja kestävät korkeintaan kaksi vuotta.

Lue myös: Oulun ammattikorkeakoulu aloittaa talotekniikan työvoimakoulutuksen

Kilpailut

Uusimmat