Sadankomitean rauhanpalkinto oululaisen Vuolle Setlementin Radinet-hankkeelle

06.12.2017 00:00 - Jussi Häkkilä

Rauhanjärjestö Sadankomitean rauhanpalkinnon saa tänä vuonna oululaisen Vuolle Setlementin Radinet-hanke tunnustuksena vaikuttavasta työstä väkivallattomuuden edistämiseksi. Vuolle Setlementti ry:n toiminnanjohtaja Jussi Kemppaista haastattelee Jussi Häkkilä.

Rauhanjärjestö Sadankomitean rauhanpalkinnon saa tänä vuonna oululaisen Vuolle Setlementin Radinet-hanke tunnustuksena vaikuttavasta työstä väkivallattomuuden edistämiseksi. Radinet-hankkeessa kehitetään toimintamalli ihmisille, jotka haluavat tukea väkivaltaisesta ääriajattelusta ja -toiminnasta irtautumiseen. Exit-toiminta on suunnattu henkilöille, jotka ovat radikalisoituneet tai vaarassa radikalisoitua siten, että se voisi johtaa ideologisesti perusteltuun väkivaltaiseen käyttäytymiseen.
Sadankomitea haluaa palkinnolla nostaa esiin toimintaa, jolla rakennetaan kestävää rauhaa Suomessa. Palkintona on keraamikkotaiteilija Miia Kallion teos Rauhanportti, joka symboloi tekojen ja yhteistyön tärkeyttä rauhan edistämisessä. Sadankomitea on antanut rauhanpalkinnon vuosittain vuodesta 1978 alkaen.

Lue myös: Oulun Lippo ja Vuolle järjestävät nuorisotyötä tukevan hyväntekeväisyysturnauksen

Kilpailut

Uusimmat