Kuva: Panthermedia

Piispa tarkastaa Oulun seurakuntayhtymän ja tuomiokirkkoseurakunnan

17.11.2017 08:35 - Marja Ollakka

Oulun seurakuntayhtymässä ja Oulun tuomiokirkkoseurakunnassa on piispantarkastus ensi viikolla 22.-26.11.

Piispantarkastuksessa Oulun hiippakunnan piispa Samuel Salmi tapaa seurakunnan ja seurakuntayhtymän työntekijöitä, luottamushenkilöitä ja seurakuntalaisia sekä tutustuu seurakunnan toimintaan ja alueen palveluihin. Piispa Salmi vierailee piispantarkastuksen aikana muun muassa Galleria Harmajassa Pikisaaressa ja Oulun ortodoksiseurakunnassa.

Piispa vierailee säännöllisin väliajoin hiippakuntansa seurakunnissa. Piispantarkastus on satoja vuosia vanha instituutio. Tarkastuksen sijaan nykyään voisi paremminkin puhua keskustelusta ja kehitystyöstä.

Piispantarkastuksen aloitushartaus on torstaina 23.11. kello 9 Oulun hautausmaan (Intiön) kappelissa.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa järjestetään piispantarkastukseen liittyvä Eutanasia-keskustelupaneeli torstaina 23.11. kello 10.15–11. 45. Paikkana on Oysin luentosali 10, sisäänkäynti B3.

Osana piispantarkastusta on myös Oulun tuomiokirkon urkurin Péter Marosvárin sekä unkarilaisen Ildikó Pogányn levynjulkaisukonsertti Oulun tuomiokirkossa perjantaina 24.11. kello 19.

Yleinen piispantarkastus on sunnuntaina 26.11. kello 10 alkavan messun jälkeen Oulun tuomiokirkossa. Tuolloin piispa kertoo piispantarkastuksen tulokset ja antaa arvionsa seurakunnasta. Seurakuntalaiset ovat tervetulleita seuraamaan yleistä piispantarkastusta. Tilaisuudessa on mahdollisuus myös esittää kysymyksiä ja kommentteja seurakunnasta. Piispantarkastuksen jälkeen on tarjolla kirkkokahvit Keskustan seurakuntatalolla, Isokatu 17.

Kilpailut

Uusimmat