Oulussa aloitettiin minimuksubussin pilottikokeilu

11.04.2017 09:13 - Joonas Hepola

Oulun kaupunki on aloittanut ensimmäisenä Suomessa minimuksubussin kokeilujakson.

Minimuksubussi on lasten kuljettamiseen tarkoitettu sähköavustettu polkupyörä, jolla perhepäivähoitajat ja päiväkodin henkilökunta voivat kuljettaa lapsia lähiympäristöön.

Noin kuukauden mittainen kokeilujakso on alkanut Herukan päiväkodista, josta muksubussi siirtyy ensin perhepäivähoitajien käyttöön ja viikolla 17 Kuivasrannan päiväkotiin.

Muksubussilla kulkeminen on paitsi helppoa ja hauskaa, niin myös turvallista, koska kaikilla kyydissä olevilla lapsilla on turvavyö tai -kaari sekä pyöräilykypärä päässä. Pyörissä on sähköavustus 25 km/h nopeuteen saakka ja vaihteet ja jarrut toimivat kuten tavallisessa polkupyörässä.

Oulussa on sitouduttu kestävän kehityksen kasvatukseen, joka tarkoittaa, että, varhaiskasvatuksen kaikessa toiminnassa huomioidaan ekologisesti, sosiaalisesti, kulttuurisesti ja taloudellisesti kestävä elämäntapa.

Minimuksubussin kokeilu on osa varhaiskasvatuksen kestävän kehityksen kasvatusta. Kokeilujakson aikana testataan minimuksubussin toimivuutta käytännössä, kun henkilökunta liikkuu lasten kanssa lähiympäristössä.

Kilpailut

Uusimmat