OYS:aan uusi lasten ja naisten sairaala

20.03.2017 16:55 - Marja Ollakka - Luettu 177 kertaa

Valtuusto siunasi 75 miljoonan euron urakan. Marjan jututettavana Pookin iltapäivässä oli hallintoylilääkäri Juha Korpelainen.

Oulun yliopistollisen sairaalan uudistus alkaa lasten ja naisten sairaalan rakentamisella. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän valtuusto hyväksyi 75,2 miljoonan euron urakan tänään maanantaina.

Uudistuminen ei ole vain seinien ja modernin sairaalan rakentamista, vaan samalla alkaa mittava toiminta-mallien ja rakenteiden uudistus.  Näin parannetaan potilasturvallisuutta, hoidon laatua ja vaikuttavuutta sekä toiminnan tuottavuutta.                           

Nykyiset, pääosin 1960-70-luvuilla rakennetut tilat eivät enää ole ajantasaiset. Uuden rakentamista puolsivat nykyisen lasten sairaalan heikko rakennustekninen kunto, mahdollisuus käyttää naistentaudeilta vapautuvia tiloja väistötarkoitukseen ja mahdollisuus tarvittaessa laajentaa synnytystoimintaa.

Lasten ja naisten sairaalan rinnalla rakentuu ydinsairaala, jonka rakentamisesta on tarkoitus päättää tämän vuoden aikana. Nämä kaksi osaa ovat ensimmäiset noin 500 miljoonan Tulevaisuuden sairaala 2030 -ohjelman hankkeista. Ohjelman aikana kaikki sairaalan tilat rakennetaan tai peruskorjataan.

Lasten ja naisten sairaala on viisikerroksinen rakennus, jonka laajuus on noin 25 800 neliömetriä. Maan alle rakentuu kaksi kerrosta. Rakennus sijoittuu OYS:n pohjoispäähän Kajaanintien lähelle. Varsinaiset rakennustyöt alkavat ensi vuonna. Sairaalan on määrä valmistua vuonna 2020.

Lasten ja naisten sairaala toteutetaan allianssina niin, että tilaaja, suunnittelijat ja urakoitsijat ovat sitoutuneet yhdessä viemään hanketta eteenpäin. Näin turvataan muun muassa sitä, että rakentamisaikaiset kustannukset pysyvät asetetussa tavoitteessaan.

Kuuntele Radio Pookia puhelimellasi

RadioPlay tarjoaa mielenkiintoisia sisältöjä kuunneltavaksi silloin kuin sinä haluat.

Lataa puhelimeesi RadioPlay -sovellus!

Lataa App Storesta Lataa Sovellus Google Play:stä

Kilpailut

Uusimmat