Tuomiorovasti Satu Saarisesta vuoden SARA

08.03.2017 12:00 - Jussi Häkkilä

Oulun Naisunioni luovutti tänään tuomiorovasti Satu Saariselle vuoden SARA-kunniakirjan. Satu Saarista haastattelee Jussi Häkkilä.

Oulun Naisunioni luovutti tänään tuomiorovasti Satu Saariselle vuoden SARA-kunniakirjan. Tunnustuksen perustelujen mukaan Satu Saarinen on raivannut tietä naispappien urakehitykselle Pohjois-Suomessa. Hän on toiminut rohkeana esikuvana ensimmäisenä kirkkoherrana ja nyt tuomiorovastina. Saarinen myös puolustaa samaa sukupuolta olevien parien vihkimistä kristilliseen avioliittoon.
Satu Saarinen on syntynyt Keminmaalla vuonna 1974. Papiksi hänet vihittiin Mikkelissä vuonna 1999. Oulujoen kirkkoherraksi Satu Saarinen valittiin vuonna 2013 ja Oulun tuomiorovastiksi viime marraskuussa. Saarisella on kaksi afrikkalaista adoptiolasta. Hän on lisäksi toiminut ja toimii aktiivisesti pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden auttamiseksi.
Oulun Naisunioni viettää samalla myös Sara-kunniakirjan juhlavuotta. Ensimmäinen kunniakirja jaettiin 30 vuotta sitten. Palkinto annetaan vuosittain naiselle tai naisille tai yhteisölle, joka on toiminut mainitsemisen arvoisesti naisten hyväksi tai muuten värisyttänyt yleisiä luutuneita asenteita Oulussa edellisenä vuonna.

Kilpailut

Uusimmat