Oulu hakee Euroopan kulttuuripääkaupungin asemaa vuodeksi 2026

28.02.2017 06:38 - Ari Kettukangas

Lisäksi Oulun kaupunki antaa juhlarahaa Oulun yliopistolle ja Oulun ammattikorkeakoululle yhteensä 400 000 euroa kaupungin kehittämisrahastosta. Oulun kaupungin tapahtumapäällikkö Samu Forsblomia haastattelee Jussi Häkkilä.

Oulun kaupunginvaltuusto kokoontui eilen Suomi 100 –juhlavuoden juhlakokoukseen. Valtuuston juhlapäätöksen mukaan Oulu hakee Euroopan kulttuuripääkaupungin asemaa vuodeksi 2026. Suomi 100 –juhlatekona hankitaan Hallituskadun vesialtaaseen taidetta ja teknologiaa hyödyntävä valoinstallaatio. Valotaideteos yhdistää Kivisydämen ja tulevan asemakeskuksen. Sen toivotaan olevan ikoninen matkailunähtävyys tulevaisuudessa. Hankkeelle laaditaan toiminta- ja taloussuunnitelma, joka käsitellään myöhemmin.
Lisäksi Oulun kaupunki antaa juhlarahaa Oulun yliopistolle ja Oulun ammattikorkeakoululle yhteensä 400 000 euroa kaupungin kehittämisrahastosta.
Yliopistolle saa 240 000 euroa ja ammattikorkeakoulu 160 000 euroa. Kohderyhmänä ovat kotimaiset ja kansainväliset tutkinto-opiskelijat.
Rahoituksen tarkoituksena on Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kansainvälistymisen aktivointi ja tukeminen.

Kilpailut

Uusimmat