Tukes: Viallisista ilotulitteista tullut ennätysmäärä ilmoituksia

02.01.2017 15:58 - Marja Ollakka

Kuluttajien ilmoituksia viallisesti ja vaarallisesti toimineista ilotulitteista on uudenvuoden jälkeen tullut Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) moninkertainen määrä aiempiin vuosiin verrattuna.

Maanantai-iltapäivään mennessä Tukesin verkkosivuilla olevan palautelomakkeen kautta ilmoituksia oli saapunut jo lähes sata kymmenistä eri tuotteista. Aiempina vuosina ilmoituksia on tullut enimmillään noin 30. Tuotevirheiden ja vaaratilanteiden suuri määrä on yllätys. Ilmoitukset käydään läpi ja selvitetään, millaisia vikoja ja ongelmia tuotteissa on havaittu.

Tukes pitää välttämättömänä kehittää ilotulitetoimialan omavalvonnan prosesseja. Alan maahantuojat kutsutaan lähiaikoina koolle keskustelemaan, miten laadunvarmistusprosesseja parannetaan, jotta kuluttajien käyttöön ei pääsisi viallisesti toimivia tuotteita. Tiedonkulkua viallisista tuotteista maahantuojalta jälleenmyyjille on saatava täsmällisemmäksi ja sujuvammaksi, ja kaikki jälleenmyyjät pitää tavoittaa. Myös tiedotusta kuluttajille on tarpeen kehittää. Virheellisistä tuotteista tullaan tekemään erilliset selvitykset.

Kilpailut

Uusimmat