Vaarallisia ilotulitepatoja päätynyt myyntiin

30.12.2016 11:52 - Jussi Häkkilä

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes varoittaa ilotulitepatoja ostaneita väärää tietoa antavasta käyttöohjeesta. Turvallisuus- ja kemikaaliviraston ylitarkastaja Mikko Ojalaa haastattelee Jussi Häkkilä.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes varoittaa ilotulitepatoja ostaneita väärää tietoa antavasta käyttöohjeesta. Markkinoilla on ollut myynnissä useita patoja, joissa oleva ylimääräinen keltainen tarra ”TÄMÄ KYLKI KOHTI YLEISÖÄ – DENNA SIDA MOT PUBLIKEN” ohjaa ampumista väärään suuntaan ja aiheuttaa näin vakavan vaaran ampujalle ja katsojille. Virheellisiä ohjeita löytyy ainakin seuraavista tuotteista: Finlandia, Final Countdown, Paratiisin valloitus, Gold, Maanjäristys, Taivassalamoi, Megabosse ja Superbosse. Ylimääräisiä tarroja voi olla myös muissa tuotteissa. Tietoja vaarallisista tuotteista tarkennetaan, kun virasto saa lisätietoja maahantuojalta.
Ilotulitteiden maahantuoja Suomen Ilotulitus Oy havaitsi virheen omassa laadunvalvonnassaan ja on ollut yhteydessä jälleenmyyjiin. Osa tuotteista on päätynyt kuluttajille virheellisinä. Myytyjen virheellisten tuotteiden määrä ei ole tiedossa, mutta maahantuojan arvion mukaan niitä on noin 300.

Kilpailut

Uusimmat