Lumijokinen Marko Hyväri vuoden valtakunnallinen vapaaehtoinen pelastaja -Lapin vuoden pelastaja Ensio Simonen Rovaniemeltä

25.11.2016 11:39 - Jussi Häkkilä

Lumijokinen Marko Hyväri on vuoden vapaaehtoinen pelastaja. Vapaaehtoinen pelastuspalvelu jakaa valtakunnallisen ja maakunnallisten pelastajien tunnustukset tulevana viikonloppuna. Rovaniemeläinen Ensio Simonen saa puolestaan Lapin tämänvuotisen maakunnallisen vapaaehtoisen pelastajan tunnustuksen. Jussi Häkkilä haastattelee.

Lumijokinen Marko Hyväri on vuoden vapaaehtoinen pelastaja. Vapaaehtoinen pelastuspalvelu jakaa valtakunnallisen ja maakunnallisten pelastajien tunnustukset tulevana viikonloppuna. Palkitsemisperustelujen mukaan Hyväri on osoittanut erityisesti kahden viimeaikaisen etsinnän aikana Vapepa-johtajana toimiessaan esimerkillistä tilannetajua.

Kahden kadonneen henkilön etsinnän aikana Hyväri totesi käytössä olleiden naarausvälineiden olevan epäsopivia, joten hän itse teki ryhmänsä ja Oulun alueen Vapepan käyttöön kolme uutta naaraa. Itse tehdyn virtauspallon avulla selvitettiin, minne etsittävä olisi voinut todennäköisimmin virran mukana ajautua ja etsintä keskitettiin sinne. Pian etsittävä löytyikin vedestä.


Rovaniemeläinen Ensio Simonen saa puolestaan Lapin tämänvuotisen maakunnallisen vapaaehtoisen pelastajan tunnustuksen. Palkitsemisperustelujen mukaan Simonen on osallistunut aktiivisesti ja sitoutuneesti Vapepan jäsenjärjestö Autoliiton tiepalvelun toimintaan vuodesta 1999 lähtien. Lisäksi hän on osallistunut muihin Vapepan hälytystehtäviin rovaniemeläisen Tuikku-ryhmän jäsenenä, kuten esimerkiksi viime syksyn ja talven aikana turvapaikanhakijoiden vastaanottoon ja heille kerättyjen vaatelahjoitusten lajitteluun.

Kilpailut

Uusimmat