Myyräkannat romahtaneet Pohjois-Suomessa

10.11.2016 09:56 - Jussi Häkkilä

Luonnonvarakeskuksen seurantapyyntien perusteella Itä- ja Etelä-Suomessa myyriä on kohtalaisesti tai runsaasti. Läntisessä ja keskisessä Suomessa kannat ovat kohtalaiset. Suurimmassa osassa Pohjois-Suomea myyräkannat ovat odotetusti romahtaneet. Haastateltavana professori Heikki Henttonen Luonnonvarakeskuksesta.

Luonnonvarakeskuksen seurantapyyntien perusteella Itä- ja Etelä-Suomessa myyriä on kohtalaisesti tai runsaasti. Läntisessä ja keskisessä Suomessa kannat ovat kohtalaiset. Suurimmassa osassa Pohjois-Suomea myyräkannat ovat odotetusti romahtaneet. Näillä seuduilla myyrämäärät pysynevät alhaisina vuoden tai kaksi. Osissa Keski-Lappia runsaat myyräkannat ovat vielä sinnitelleet syksyyn asti. Kannat ovat näillä alueilla olleet poikkeuksellisesti hyvin vahvat kahtena peräkkäisenä vuonna. Nämäkin myyräkannat kuitenkin hiipuvat alkaneen talven aikana.
Lappia lukuun ottamatta myyrävaihtelu on tällä vuosikymmenellä ollut vaatimattomampaa kuin viime vuosikymmenenä, jolloin kannat vaihtelivat voimakkaasti. Taimituhojen riski tulevana talvena on suurin Itä-Suomessa.

Kilpailut

Uusimmat