Kuva: Kennelliitto

Sankarikoira-arvo 17:lle hengenpelastajakoiralle

03.11.2016 09:00 - Jussi Häkkilä

Kennelliitto myönsi tänään Sankarikoiran arvon 17:lle koiralle ja lisäksi 17 koiraa sai kunniamaininnan tekemästään urotyöstä. Sankarikoiran arvon saivat mm. labradorinnoutaja Nelli Kalajoelta ja saksanpaimenkoira Rita Sievistä. Kuvassa Nelli.

Kennelliitto myönsi tänään Sankarikoiran arvon 17:lle koiralle ja lisäksi 17 koiraa sai kunniamaininnan tekemästään urotyöstä. Sankarikoiran arvon saivat mm. labradorinnoutaja Nelli Kalajoelta ja saksanpaimenkoira Rita Sievistä.

Labradorinnoutaja Nelli reagoi perheen isän sairaskohtaukseen ja pelasti tämän toiminnallaan. Eräänä aamuna Nelli oli tullut makuuhuoneeseen herättämään perheen äitiä. Tämä luuli koiran haluavan ulos tarpeilleen, mutta koira menikin tökkimään perheen isää hereille. Kun Nelli sai isän hereille, tämä kertoi rintakivusta, oli tuskanhiestä märkä ja huonovointinen. Isä oli saanut nukkuessaan sydäninfarktin ja hänet kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan, jossa hänelle tehtiin välittömästi pallolaajennus. Nelli pelasti isän hengen, kun vaistosi infarktin ja herätti vanhemmat ajoissa.

Saksanpaimenkoira Rita oli lenkillä metsäpolulla ulkoiluttajansa kanssa. Pian Rita vaistosi jotain ja veti ulkoiluttajan noin 50 metriä polulta syvemmälle metsään. Lumihangesta löytyi makaamasta iäkäs henkilö. Ritan ansiosta ulkoiluttaja sai soitettua hätäkeskukseen ja apua saatiin paikalle. Ilman Ritaa lumihankeen tuupertunut olisi jäänyt huomaamatta ja apu olisi tullut paikalle todennäköisesti liian myöhään.

Sankarikoiran arvon voi saada koira, joka on vaikuttanut merkittävästi siihen, että yksi tai useampi ihmishenki on pelastunut. Kennelliitto palkitsee Sankarikoirat Koiramessut-tapahtumassa 11. joulukuuta Helsingissä.

Kilpailut

Uusimmat