Oulun talous kiristyy -ensi vuonna yt-neuvottelut

10.10.2016 11:22 - Jussi Häkkilä

Oulun kaupunginjohtaja Matti Pennasen mukaan tänään julkistettu kaupungin ensi vuoden talousarvioesitys on rakennettu verotuksen osalta nykytasoon lukuunottamatta vakituisen asumisen ja yleistä kiinteistöveroa. Kaupunginjohtaja Pennasen mukaan ensi vuoden aikana on tarpeen käynnistää yt-neuvottelut ja tehdä tarvittavat päätökset toiminnan ja palveluverkon tehostamisesta.

Oulun kaupunginjohtaja Matti Pennasen mukaan tänään julkistettu kaupungin ensi vuoden talousarvioesitys on rakennettu verotuksen osalta nykytasoon lukuunottamatta vakituisen asumisen ja yleistä kiinteistöveroa. Näiden osalta kiinteistöveroprosentteja korotetaan seitsemän suurimman pääkaupunkiseudun ulkopuolisen kaupungin keskiarvotasoon.
Tästä huolimatta Oulun verotulot eivät kasva. Ulkoisten maksujen korotusten osalta noudatetaan pidättyvyyttä eikä nosteta esimerkiksi vesi- ja jätevesimaksuja. Lähivuosina ei tulla saavuttamaan talouden tasapainoa; vuosikate ei riitä lähellekään investointeihin. Kaupunki velkaantuu edelleen noin 90 miljoonaa vuodessa ja kaupungin talous supistuu 1,25:stä miljardista alle puoleen.
Kaupunginjohtaja Pennasen mukaan ensi vuoden aikana on tarpeen käynnistää yt-neuvottelut ja tehdä tarvittavat päätökset toiminnan ja palveluverkon tehostamisesta.

Kilpailut

Uusimmat