Suomen vanhin lotta Saara Kanerva on kuollut 107-vuotiaana Torniossa

19.09.2019 14:20 - Minna Kuosmanen

Suomen vanhin lotta Saara Kanerva on kuollut. Kaatuessaan saamiinsa vammoihin Tornion terveyskeskuksessa 15.9.2019 menehtynyt Kanerva oli kuollessaan 107-vuotias.

Saara Kanerva palkittiin useaan otteeseen pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta toiminnastaan veteraani- sekä maanpuolustuskentässä. Lottamitalien ja sodan ajan muistomitalien lisäksi Kanervalle oli myönnetty 3 lk Vapaudenristi, Suomen Leijonan ansioristi, Suomen Punaisen Ristin ansiomitali, Sotainvalidien ansioristi sekä Reserviläisliitto – Reservin Aliupseerien Liiton ansioristi. Viimeisimpänä tunnustuksena hänelle myönnettiin Vapaussodan Perinneliiton Sininen risti.

Saara Kanerva asui valtaosan elämästään Torniossa ja esimerkiksi vuonna 1941 Kanerva oli perustamassa Tornion Asevelinaisia ja toimi sen puheenjohtajana yhdistyksen lakkauttamiseen saakka vuonna 1944. Lisäksi hän oli perustamassa Länsi-Pohjan Suojeluskunta- ja Lottaperinneyhdistystä sekä Tornion Aliupseerien naisjaostoa. Lisäksi Kanerva oli pitkän linjan kunnallisvaikuttaja. Kaikkiaan kunnan eri luottamustehtävissä vierähti 24 vuotta, seurakunnan luottamistehtävissä hän toimi 20 vuotta.

Kilpailut

Uusimmat