Kuva: Metsähallitus

Ruka on Vuoden hiihtokeskus 2019

23.05.2019 10:37 - Joonas Hepola

Rukakeskus Oy palkittiin Vuoden hiihtokeskuksena Suomen hiihtokeskusyhdistys ry:n kevätkokouksessa Sappeessa keskiviikkona 22. toukokuuta.

Voiton perusteina listattiin monipuolisten rinnepalveluiden pitkäjänteinen kehitys, laadukkaiden suorituspaikkojen tarjoaminen erilaisille asiakasryhmille ja työ kestävän kehityksen edistämiseksi. 

Valinnan tehneen raadin puheenjohtajana toimi Visit Finlandin Paavo Virkkunen, ja kokonaisuudessaan raadin muodostivat median, matkailun ja lajiliittojen (Ski Sport Finland, Suomen Lumilautaliitto sekä Suomen Hiihdonopettajat ry) edustajat.

- Rukalla huomioidaan niin pienet aloittelijat kuin ammattilaskijatkin, suomalaiset ja ulkomaalaiset vieraat. Hyviä esimerkkejä ovat lumilauta- ja freestyle-maajoukkueille luodut harjoitusolosuhteet, mutta myös nuorille sekä lapsiperheille rakennetut suorituspaikat, kertoo raati valintaperusteissaan.

Myös lukujen valossa Rukan talvi oli onnistunut, ja rinneuudistukset kirittivät Rukan uusiin huippulukuihin hiihtokaudella 2018–2019.

Asiakasmäärä rinteessä kasvoi reilu 6 % yli 430 000 hiihtopäivään.

Uusimmat