Kuva: Jussi Häkkilä

Suomen suurin yhteispurjehdus Virolahdelta Tornioon

15.05.2019 08:40 - Marja Ollakka

Virolahden Satamassa käynnistyy tiistaina 21.5. Suomen suurin yhteispurjehdus Virolahdelta Tornioon. Purjehtijana on kokenut valtameripurjehtija ja seikkailija Kari ”Ruffe” Nurmi, joka on valittu Vuoden matkapurjehtijaksi vuonna 2018.

Nurmen tarkoituksena on purjehtia koko Suomen rannikko Virolahdelta Tornioon 30 päivässä noin 120 hengen miehistöllä. Purjehdus käy 24 paikkakunnalla, mm. Kokkolassa, Kalajoella, Raahessa, Oulussa ja Kemissä. Purjehdus saapuu Tornioon 20.6.

Mukaan purjehdukseen on voinut hakea netin kautta miehistöksi. Tarkoituksena on, että joka päivä 3-4 henkilöä pääsee maksutta osallistumaan matkantekoon. Purjehdittavat päivämatkat ovat noin 30-50 merimailia eli noin 55-90 km.

Veneenä on 30 vuotta vanha 9-metrinen Bavaria 300, jolla Ruffe on purjehtinut kaikki aiemmat matkat ja seikkailut. Vanavettä on piirtynyt Atlantille, Pohjanmerelle ja Itämerelle lahtineen yli 40 000 mailia (74 000 km), joista suurin osa Suomen rajojen ulkopuolella. Veneellä Nurmi on purjehtinut mm. Suomesta Amerikkaan ja kiertänyt Huippuvuoret.

Purjehduksen aikana tehdään myös merentutkimusta mikromuovin ja näkyvän roskan osalta yhteistyössä Suomen ympäristökeskuksen SYKEn kanssa. Matkan etenemistä voi seurata Facebookissa osoitteessa facebook.com/seikkailunmaku.

Lue myös: Tornion brändi uudistuu

Kilpailut

Uusimmat