Kuva: Shutterstock

Kemin uimahallin vanha allasosa suljettiin - kattorakenteissa sortumavaara

22.11.2018 06:48 - Marja Ollakka

Kemin uimahallin vanha allasosa on suljettuna tästä päivästä eteenpäin, koska kattorakenteissa on havaittu sortumavaara. Tänään halli on suljettuna kokonaan tilapäisjärjestelyjen tekemisen vuoksi.

Kemin kaupungin tilapalvelu on teettänyt Kemin uimahalliin lakisääteisen laajarunkoisten rakennusten rakenteiden kuntotutkimuksen WSP Finland Oy:llä hallin vanhalle osalle. Vanhan osan katon liimapuupalkeissa on havaittavissa lahovaurioita. Lahovauriot ovat pienentäneet liimapuupalkkien kuormakapasiteettia. Alakattokannattimet ovat ruostuneet ja täten voivat aiheuttaa katon alaslaskun kiinnityksen pettämisen. Koska kattorakenteissa on todettu ilmeinen sortumisvaara, vanha allasosa suljetaan torstaista lähtien toistaiseksi. Käytöstä poistuu myös sisääntuloaula kahviotiloineen.

Torstaina hallilla tehdään tilapäisjärjestelyjä. Uimahalliin järjestetään sisäänkäynti uudesta kohdasta asiakkaille. Esteetön sisäänkäynti puuttuu, joten valitettavasti liikuntaesteisiä asiakkaita ei voida palvella normaalisti toistaiseksi.

Perjantaista lähtien hallin laajennusosa ja kuntosali avataan normaaliaukioloaikojen mukaisesti. Käyttöön jääviä osia voi käyttää turvallisesti.

Vanhan hallin katon korjaamisesta teetetään korjaussuunnitelma, jonka mukaan päätetään jatkotoimenpiteistä

Kilpailut

Uusimmat