Kuva: Karri Harju

Miika Murasesta Rovaniemen teatterin taiteellinen johtaja

24.05.2018 12:22 - Mika Kuki

Nykyisen taiteellisen johtajan Kari Väänäsen työsopimus päättyy heinäkuussa ja siitä Murasen viran alkuun asti teatteria johtaa hallintojohtaja Sari Alatalo.

Lapin Alueteatteriyhdistys ry:n hallitus on valinnut Miika Murasen Rovaniemen Teatterin – Lapin Alueteatterin taiteelliseksi johtajaksi. Muranen aloittaa tehtävässään 1. elokuuta 2019. Ohjaaja ja näyttelijä Miika Muranen on valmistunut maisteriksi näyttelijäntaiteen koulutusohjelmasta ja kandidaatiksi ohjauksen koulutusohjelmasta Teatterikorkeakoulusta. Hän on näytellyt ja ohjannut ammattiteattereissa sekä ollut toinen taiteellisista johtajista Komediateatteri Arenassa 2011–2012. Muranen on kotoisin Tervolasta ja asuu Tampereella. Muranen ei hakenut paikkaa, vaan hän päätyi valintaprosessiin Alueteatteriyhdistyksen hallituksen kutsusta.

Alueteatteriyhdistyksen varapuheenjohtaja Leena Jääskeläinen kertoo, että yhdistyksen hallitus on yksimielisesti Murasen valinnan takana.

- Päätös taiteellisesta johtajasta on tärkeä ja johtajan hakua on tehty harkiten. Rovaniemen Teatterissa asiat hoidetaan hyvin, eikä ole ollut tarpeen kiirehtiä. Hallitus oli päätöksessään yksimielinen, Jääskeläinen tarkentaa.

Kilpailut

Uusimmat