Torniossa herätetään toritoimintaa kahden hankkeen voimalla

21.02.2018 12:59 - Ari Kettukangas

Hankkeilla halutaan elävöittää Victoriantorin toimintaa ja vahvistaa sen asemaa ihmisten kohtaamispaikkana ja matkailukohteena. Pookin iltapäivässä juttusilla oli projektipäällikkö Katariina Huikari.

Torniossa herätetään toritoimintaa kahden hankkeen voimalla.Toritoiminta heräilee eloon alkukesästä, kun Victoriantorilla aloitetaan toripäivät. Hankkeiden taustalla on halu elävöittää vuonna 2011 valmistuneen Victoriantorin, Tornion ja Haaparannan yhteisen sydämen, toimintaa ja vahvistaa sen asemaa ihmisten kohtaamispaikkana ja matkailukohteena. Torille hankitaan esimerkiksi myyntipöytiä ja pystytetään kaikille avoin siianpaistokota sekä perustetaan sähköinen varausjärjestelmä, jonka kautta voi varata paitsi myyntipaikkoja myös erilaisia ohjelmapalveluja. Torilla tullaan myös esittämään paikallishistoriaan kytkeytyviä pienoisnäytelmiä. Tuleville torimyyjille järjestetään hankkeiden aikana pienimuotoista koulutusta. Lisäksi laaditaan torikauppaa koskevat säännöt ja käsikirja.

Kaksivuotisten Victorian maalaistori- ja Victoriantorin investoinnit -hankkeiden kustannusarvio on yhteensä noin 100 000 euroa. Hankkeita tukee Leader Outokaira Tuottamhan ry. Torihankkeiden kautta Tornion kaupunki haluaa tarjota kylien pientuottajille pysyvän, kansainvälisen kauppapaikan yhdeltä pohjoisen parhaista myyntipaikoista.

Lue myös: Lappian liikunnan lehtori Timo Huhtakankaalle presidentin myöntämä kunniamerkki

Kilpailut

Uusimmat