Kuva: Kennelliitto/Jukka Pätynen

Vuoden virkakoirat valittu -vuoden poliisikoira Lapista

16.11.2017 08:24 - Jussi Häkkilä

Vuoden virkakoira 2017 -arvonimen saavat koirat on valittu. Vuoden poliisikoira on saksanpaimenkoira Routa Lapin poliisilaitokselta.

Vuoden virkakoira 2017 -arvonimen saavat koirat on valittu. Suomen Kennelliitto jakaa palkinnot ensi kuussa Helsingissä. Palkintonsa vastaanottavat vuoden rajakoira, vuoden sotakoira, vuoden vankilakoira, vuoden poliisikoira ja vuoden tullikoira.

Vuoden poliisikoira on saksanpaimenkoira Klopotes Axa ”Routa”. Roudan ohjaaja on vanhempi konstaapeli Antti Alatalo Lapin poliisilaitokselta. Routa toimii partiokoirana ja sen työtehtäviin kuuluvat jäljestys, henkilöetsinnät, esine-etsintä ja suojelu. Lisäksi se on saanut koulutuksen palosyyntutkintaan. Näissä tehtävissä Routa tutkii tulipalopaikkoja etsien jälkiä palavista nesteistä. Koirakon uran kohokohtiin kuuluvatkin juuri ne tapaukset, joissa koiran ilmaisuilla on saatu vahvistettua rikostutkinnassa esille tulleita epäilyjä.

Palkittavat koirakot ovat valinneet Rajavartiolaitos, Puolustusvoimat, Rikosseuraamuslaitos, Poliisi ja Tulli.
Vuoden virkakoirat palkitaan nyt toista kertaa. Koirat ovat kaikki osoittaneet erinomaisuutensa tehtävässään ihmisen apuna. Tänä vuonna valitut koirat osoittavat myös virkakoirien monipuolisuuden. Ne on kaikki koulutettu useisiin eri tehtäviin, ja osalla niistä on lisäkoulutuksena joku erityisosa-alue, kuten asiakirjaetsintä.

Lue myös: Sankarikoira -arvonimi 18:lle

Kilpailut

Uusimmat