Oululaisen Aapo Kukon tuore sarjakuvaromaani avaa Yrjö Kallisen vaiherikasta elämää – ”on häkellyttävää, miten kuopan reunalta päädytään valtion johtotehtäviin”

07.09.2023 16:30 - Kalle-Kari Leppäjärvi

Aapo Kukko esiintyy tulevana viikonloppuna Oulun kirjailijaseura ry järjestämässä Uusi kirjallisuusfestivaali -tapahtumassa. Puhumalla paras -sarjakuvaromaani on myös esillä festivaaleilla.

Aapo Kukko on 31-vuotias sarjakuvataiteilija, joka muutti Kemistä Ouluun vuonna 1999. Hänen keskeisiä teoksiaan ovat mm. Riekaleita (2015), Harmaa susi (2016), Sosialisti ja nihilisti (2019), Karmea Tarina: Kertomus Kongosta (2019) ja Huojuva Torni (2021).

Hänen uusin teoksensa Puhumalla paras on 300-sivuinen sarjakuvaromaani, joka pureutuu poliitikko ja pasifisti Yrjö Kallisen elämänvaiheisiin. Teoksessa tapahtumapaikat sijoittuvat Ouluun ja Helsinkiin.

Keskiössä ovat Oulun tapahtumat alkuvuodesta 1918, jolloin Kallinen toimi sovittelijana punaisten ja valkoisten välillä. Sekä vuoden 1948 toukokuulle, kun Kallinen työskenteli vielä Suomen puolustusministerinä.

Teos on esillä Oulussa tulevana viikonloppuna Uudella kirjallisuusfestivaalilla sekä Helsingissä sarjakuvafestivaaleilla. 

Lue myös: Uusi kirjallisuusfestivaali Oulussa jo kahdeksatta kertaa

Kilpailut

Uusimmat