Kuva: Marja Ollakka

Oulun Päivien tuotan­torahaa saavat tapahtumat ja sisällöt on valittu

30.05.2022 17:52 - Marja Ollakka

Oulun Päivien tuotan­torahaa saavat tapahtumat ja sisällöt on valittu.

Oulun Päivien 2.-4.9. tapahtumien ja erilaisten sisältöjen hankkimiseen avattiin tänä keväänä tuotantorahahaku. 35 000 euron suuruista tuotantorahaa haki 41 toimijaa. Valintaraati päätyi suosittamaan sisältöjen hankintaa 15 hakijalta. Lisäksi neljälle tapahtumalle tarjottiin yhteistyömahdollisuutta Oulun kaupungin muiden Oulun Päivien aikaan jo tiedossa olevien tapahtumien kanssa.

Tuotantorahojen valintaraati piti valinnoissaan tärkeänä, että Oulun Päivien juhlaohjelmasta löytyisi mahdollisimman monipuolisesti sisältöjä: niin perinteitä vaalien kuin myös uutta kaupunkikulttuuria luoden. Oulun Päivien tuotantorahoilla toteutetaan esimerkiksi kaupunginosajuhlia, nuorten tuottajien vaihtoehtoisia taide- ja kulttuurisisältöjä sekä perinteistä ohjelmaa kuten opastettuja kierroksia. Lisäksi valinnoissa pyrittiin huomioimaan mahdollisimman laajasti eri kaupunginosat. Juhlavuoden kunniaksi pyrittiin tukemaan myös muita tapahtumia tai toimijoita, joilla on tänä vuonna juhlavuosi.

Tuotantorahojen valintaraati koostui Oulun kaupungin kulttuuri- ja tapahtuma-alan työntekijöistä. Jatkossa tavoitteena on koota raati oululaisista asukkaista.

Oulun Päivien tuotantotiimi jatkaa sopimusneuvotteluja toimijoiden kanssa kesän aikana. Toimijat syöttävät tapahtumansa suoraan Mun Oulun tapahtumakalenteriin, jonne Oulun Päivien ohjelma rakentuu.

Ohjelmaan on jo nyt ilmoittanut mukaan myös muita kuin tuotantorahaa saaneita tapahtumia. Oulun Päivät on kaikkien oululaisten yhteinen festivaali, jonka ohjelmisto muotoutuu yhteistyönä erilaisten oululaisten toimijoiden kesken.

Kilpailut

Uusimmat