Kuva: Onni Wiljami Kinnunen

Valokuvaaja Onni Wiljami Kinnuselle kultaa kansainvälisessä WPC-kilpailun mainoskuvasarjassa

06.05.2018 12:00 - Ari Kettukangas

Onni Wiljami Kinnunen voitti kansainvälisen World Photographic Cup – kilpailun mainoskuvasarjan kultamitalin ja sijoittui kuvituskuvasarjassa viidenneksi. Palkinnot jaettiin tänään Australian Sydneyssä.

Oululainen valokuvaaja Onni Wiljami Kinnunen voitti kansainvälisen World Photographic Cup – kilpailun mainoskuvasarjan kultamitalin ja sijoittui kuvituskuvasarjassa viidenneksi. Palkinnot jaettiin tänään Australian Sydneyssä. Kilpailussa palkitaan yksittäisten valokuvaajien suorituksia sekä myös valokuvaajista koostetut maajoukkueet kilpailevat toisiaan vastaan. Kinnusen kuvilla Suomen maajoukkueen sijoitus oli kahdeksas.
Onni Wiljami Kinnunen on menestynyt kisassa aiempinakin vuosina, vuonna 2014 hän voitti kultamitalin mainoskuvasarjassa, vuonna 2016 kultamitalin muotokuvasarjassa ja pronssimitalin mainoskuvasarjassa. Tämän kevään menestys toi Kinnuselle peräti kolmannen kultamitalin kyseisessä kilpailussa. Kuluva vuosi on ollut muultakin osin hänelle menestyksekäs, aiemmin keväällä hän saavutti kuusi palkintosijoitusta -joista kaksi oli sarjavoittoja-  Fotofinlandia 2018 –kilpailussa sekä heti perään päävoiton eurooppalaisen ammattivalokuvaajien keskusjärjestö FEP:n järjestämässä European Professional Photographer of the Year – kilpailussa. Hän on ensimmäinen suomalainen valokuvaaja, joka on voittanut kyseisen kilpailun. WPC:n mainoskuvasarjan voittanut kuva sekä myös FEP:n kisassa mainoskuvasarjan voittoon ja sitä kautta koko kisan voittoon johtanut kuva on samainen teos, Limingan seudun musiikkiopistolle tehty tilaustyö nimeltään Forte Finlandia, jossa opiston opettajakunta soittaa peltomaisemassa. 

Lue myös: Tornien taistossa uusi osallistujaennätys

Kilpailut

Uusimmat