Grillimaisteri Jouni Talvinen jakaa grillausvinkit juhannukseen

19.06.2023 14:38 - Kalle-Kari Leppäjärvi

Talvinen suosittelee kokeilemaan kuivamausteseoksia grilliruokien maustamiseen.

Jouni Talvisen juhannuksen ruokavinkit

Kanankoipia ja uusia perunoita tillivoilla: kuivaa kanat ja esikypsennä uunissa 175°c noin 30–40 minuuttia. Jäähdytä kanat ja lisää kuivamauste pintaan. Grillaa rauhassa, kunnes nahka rapeutuu.

Kastike: turkkilainen jogurtti, suolaa, hunajaa, tuorekurkkua ja kerkkäsuolaa.

Raparperia kuorittuna, sokeria pintaan, kääri pekoniin ja grillaa.

Kuivamauste (kanalle ja hampurilaisiin)

100 g suolaton curry

100 g paprikajauhe

100 g puhdistamaton suola (hieno)

5 g Valkopippuri

Kerkkäsuola (kalalle, kanalle, kasviksille ja graavaukseen)

2 dl kuusenkerkkiä (kerätäkseen täytyy olla maanomistajan lupa)

1 dl hienoa suolaa

Tehosekoittimessa hienoksi ja kuivaamaan uunipellille 3–4 päivää

Keittiömestaria ja vuoden 2013 Grillimaisteria Jouni Talvista haastattelee Kalle-Kari Leppäjärvi.

Kilpailut

Uusimmat