Uusimmat

Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikkot tuo Ouluun ja kulttuuritalo Valveelle useita taiteilija- ja asiantuntija vieraita niin lähialueilta kuin muualta Suomesta. Lasten ja nuorten sanataideviikoista Pookin aamussa Paavo Törmille kertoi järjestäjien puolesta Anna Anttonen.
Paavo Törmi Radio Pookin aamusta kyseli vähän alun tunnelmia Porista, keskusvaalilautakunnan sihteeriltä Iiris Lehdeltä
Turun kaupunki käynnistää yhteistyössä Turun polkupyöräilijät ry:n kanssa pyöräilyagenttikokeilun, jossa kerätään käyttäjälähtöistä tietoa kaupungin pyöräilyolosuhteista. Agenttien tuottamalla tiedolla luodaan uudenlaista kokonaiskuvaa ympärivuotisista pyöräilyn olosuhteista, haasteista ja kehityskohteista. Agenttivärväri, projektikoordinaattori Eetu Sonckille Pookin aamusta soitteli Paavo Törmi.
Vuoden 2024 Yhteisvastuukeräys kerää varoja nuorille, jotka kokevat syvää yksinäisyyttä tai ovat vaarassa syrjäytyä, menettää elämänhallintansa tai mahdollisuuden hyvään elämään. Keräys alkaa kynttilänpäivänä sunnuntaina 4.2.2024
Tampereen ennakkoäänestys sujui hyvin ja mallikkaasti. Presidentin vaalin ensimmäisellä kierroksella Tampereella äänesti 53,6% äänioikeutetuista ennakkoon ja Pookin aamusta Paavo Törmi soitteli keskiviikkona Tampereen kaupungin keskusvaalilautakunnan toiselle sihteerille, lakimies Katja Korhoselle, joka vastasi Tampereella ennakkoäänestyksen sujuvuudesta. Milloin ennakkoääniä sitten aletaan laskemaan? Se selviää kuuntelemalla haastattelu.
Maahanmuuttovirasto siirsi viime viikolla väliaikaisesti noin 30 ukrainalaista Oulusta muihin vastaanottokeskuksiin. Oulun vastaanottokeskuksessa asuvia työssäkäyviä asiakkaita ja heidän perheitään ei ole ollut siirrettyjen joukossa.
Joulun vieton vastuullisuudesta ja joululahjojen alkuperästä ollaan tänä jouluna tarkkoja. Jo yli kolmannes suomalaisista kertoo tekevänsä joululahjahankintansa kotimaisista verkkokaupoista. Niin ikään kolmannes korostaa joulun vietossa vastuullisuutta, ja suurin osa suomalaisista pitää joululahjojen hankinnassa tärkeänä niiden alkuperää. Joulu merkitsee suomalaisille kuitenkin ennen kaikkea yhdessäoloa jouluruuan äärellä. Pookin aamussa kaksi Jouluttajaa, Paavo ja Suomalaisen työn liiton toimitusjohtaja Katri Viippola keskustelivat yhä vastuullisemmaksi muuttuvasta suomalaisten joulun vietosta.
Valtakunnallista Nuorisotyön viikkoa vietetään nyt kymmenennen kerran. Teemaviikolla nostetaan esiin nuorisotyöntekijöiden, järjestöjen, kuntien ja seurakuntien tekemää merkityksellistä työtä nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi.
Valtakunnallista Energiansäästöviikkoa vietetään 9.–15.10.2023. Vuoden 2023 Energiansäästöviikko jatkaa viime talvena tutuksi tulleen Astetta alemmas -kampanjan asialla. Energiansäästöviikolla muistutellaan, että joka kodin ja organisaation pienet ja nopeavaikutteiset energiateot ovat yhä tärkeitä, ja niiden tulisikin olla jokaisen pysyviä toimintamalleja. Lisäksi viikolla kiinnitetään huomiota pitkäkestoisiin energiatekoihin, joilla kotien ja organisaatioiden energiakestävyyttä saadaan tehostettua. Pookin aamussa Motivan asiantuntija Päivi Suur-Uskia haastatteli Paavo Törmi
Perinteiseen tapaan Stadin Silakkamarkkinoiden avajaispäivänä kokoontunut kalaruokien ystävistä muodostettu silakkaraati on jälleen palkinnut markkinoiden parhaat kalatuotteet. Voittajiksi palkittiin Liisa Vainio Taivassalosta sekä Leif ja Gerd Bergman Getasta Ahvenanmaalta. Pookin aamussa valintaraadin pj: Mia Hafrénia haastatteli tiistaina Paavo Törmi
Oulun alueen matkailuyhteistyö voimistuu entisestään, kun Kemi liittyi mukaan Pohjolan rengastien matkailureitistöön. Kemi on kansainvälisesti tunnettu matkailukohde, joten yhteistyön odotetaan tuovan uutta vetovoimaa etenkin Oulun alueen kansainväliseen matkailuun.
Puhelinmyyjä kun soittaa, niin monesti tekee mieli jättää vastaamatta. Vaan myynti työllistää kuitenkin paljon monen ikäisiä ihmisiä ympäri suomea. Onko myynjän työ palkitsevaa? Siihen haimme vastausta Pookin aamussa Prime Salesin toimitusjohtajalta Joonas Puuruselta.