Kuva: Fotolia

Poliisi on saanut selvitettyä toukokuussa Oulun Kaukovainiolla tapahtuneen henkirikoksen.

17.09.2020 11:36 - Paavo Törmi

Sunnuntai-iltana 31.5.2020 kello 19.50 aikaan poliisille ilmoitettiin tappelusta ja elottomasta henkilöstä Kaukovainiolla. Poliisi löysi kerrostalon pihapiiristä kuolleen henkilön, jossa oli väkivallan merkkejä. Poliisi suoritti tapahtumapaikan läheisyydessä etsintää ja otti yhden henkilön kiinni.

Rikoksen uhri ja epäilty ovat ulkomaalaisia noin 30 – vuotiaita miehiä, jotka tunsivat toisensa entuudestaan. Esitutkinnassa selvitetyn perusteella epäilty tekijä ja uhri kohtasivat toisensa lähellä tekopaikkaa. Kohtaaminen oli päättynyt siihen, että uhriin oli kohdistettu väkivaltaa teräaseella asuintalonsa läheisyydessä. Epäilty tekijä oli poistunut paikalta, mutta palannut tekopaikan läheisyyteen ja hänet otettiin kiinni noin tunti teon jälkeen. Epäilty on kertonut, että hän halusi antautua poliisille.

Rikosta tutkittiin aluksi nimikkeellä tappo, mutta esitutkinnassa ilmi tulleiden seikkojen vuoksi epäilty rikosnimike muuttui murhaksi. Esitutkinnassa on tullut ilmi seikkoja, joiden perusteella poliisi epäilee, että tekoa on suunniteltu ennalta.

Epäilty on esitutkinnassa myöntänyt aiheuttaneensa uhrin kuoleman teräaseella. Epäilty on kiistänyt tahallisen henkirikoksen ja on kertonut, että hän on puolustanut tilanteessa itseään.

Esitutkinnan perusteella tekoon ei liity muita henkilöitä. Esitutkinta-aineisto on lähetetty syyttäjälle syyteharkintaan nimikkeellä murha. Syytteen noston määräpäivä on 15.10.2020.

Lue myös: Myrsky pitänyt pelastuslaitoksen kiireisenä Jokilaaksojen alueella

Kilpailut

Uusimmat