Kuva: Ari Kettukangas

Keski-Pohjanmaan Yrittäjien alueella yrittäjien tilanne nähdään kevään 2019 tilannetta hieman parempana

11.09.2019 11:27 - Paavo Törmi

Keski-Pohjanmaan Yrittäjien alueella yrittäjät pitävät suhdanteita viime vuotista parempina. Tuoreen yritysbarometrin saldoluku oli nyt +17, kun luku keväällä oli +6. Myös henkilökunnan määrän suhteen suhdeluku on hieman kesäästä parantunut.

Saldoluvuksi muodostuu +6, kun se keväällä oli +4. Koko maassa odotukset henkilökunnan määrän osalta ovat saldoluvun (+10) perusteella hieman heikommat kuin keväällä 2019 (+12).Keski-Pohjanmaan alueella 35% haastatteluun vastanneista yrityksistä pyrkii kasvattamaan toimintaansa. Yritystoiminnan loppumista alueella ennakoi 3 % vastaajista.

Koko maan ja Keski-Pohjanmaan Yrittäjien alueen pk-yritykset näkevät eniten kehittämistarvetta markkinoinnissa ja myynnissä.

Suomen Yrittäjät, Finnvera Oyj sekä työ- ja elinkeinoministeriö tekevät yhteistyössä pienten ja keskisuurten yritysten toimintaa ja taloudellista toimintaympäristöä kuvaavan Pk-yritysbarometrin kaksi kertaa vuodessa. Tiedonkeruumenetelmänä on käytetty internetkyselyä. Vastaajat kutsuttiin kyselyyn sähköpostitse tai puhelimitse kesä-heinäkuussa 2019. Keski-Pohjanmaan Yrittäjien toiminta-alueella vastauksia saatiin 251.

Lue myös: Lehto käynnistää yt-neuvottelut -150 työpaikkaa vähenemässä

Kilpailut

Uusimmat