Kuva: Tiina Puirava

Liminganlahden luontokeskuksen kehittäminen kannatti - uusi ennätys kävijämäärissä!

30.01.2023 16:01 - Joonas Hepola

Liminganlahden luontokeskuksessa kirjattiin ennätysmäärä käyntejä vuonna 2022. Lintuja ja kosteikkoluontoa esittelevässä luontokeskuksessa vierailtiin yli 61 000 kertaa.

Syitä käyntimäärien nousuun ovat koululais- ja yritysryhmien vierailujen elpyminen koronavuosien jälkeen. Kotimaan matkailun suosion kasvu näkyi edelleen Limingassa.

Myös tapahtumat, kuten Lintukuvafestivaalit keräsivät jälleen hyvin yleisöä.

Luontokeskuksen käyntimäärät kokivat notkahduksen vuosina 2020–2021, jolloin keskus oli useaan otteeseen suljettuna valtakunnallisten koronarajoitusten vuoksi. Edellinen käyntiennätys kirjattiin vuonna 2019, jolloin luontokeskuksessa vierailtiin yli 59 000 kertaa.

Koronavuosia lukuun ottamatta, käyntimäärät ovat kasvaneet vuodesta 2012 lähtien, jolloin kosteikkokeskus avasi ovensa. Liminganlahti onkin yksi Oulun seudun suosituimmista lähiluontokohteista, joka on erityisesti lapsiperheiden suosiossa - noin kolmannes kävijöistä on lapsiperheitä.

”Luonto- ja ympäristökasvatus on Liminganlahden luontokeskuksen tärkeimpiä teemoja. Vuonna 2022 keskuksella vieraili yli 2 500 oppilasta tutustumassa kosteikkojen ja lintujen elämään. Odotamme, että käynti- ja opastusmäärät pysyvät vähintään samalla tasolla ja jopa kasvavan tänä vuonna”, kertoo virkistyskäytön erikoisasiantuntija ja ympäristökasvattaja Ulla Matturi Metsähallituksen Luontopalveluista tiedotteessa.

Metsähallituksen Luontopalvelut ja Limingan kunta ovat yhteisvoimin kehittäneet suunnitelmallisesti luontokeskuksen aluetta viime vuosien aikana.

Kilpailut

Uusimmat