Uusimmat
Suosituimmat

Hackspikin Markku ajaa sohvalla kauppaan Kokkolassa! - samalla viivalla jenkkiautot

09.01.2020 14:40 - Ari Kettukangas

Rasvamonttu hieraisee silmiään tällä kertaa Tahtipuikossa Kokkolassa. Jos tuolla seudulla tiellä tulee vastaan sohva, Hackspikin Markku se on vaan silloin menossa ruokakauppaan :) Mestarin halleissa huomiota kerää sähköistetyn toppatuolin lisäksi myös erilaiset jenkkiautot ja työkoneet.

(kuva: Ari Kettukangas)

Hackspikin Markku. Mies oli vuosia USA:ssa autojen ja varaosien toimittajana ja sieltä tarttui kiinnostus jenkkiläisiin koneisiin. Taustalla taulussa Z-sarjan Trans Am vuosimallia 2002. Se oli erikoismalli ja samalla viimeinen tuotantoerä. Auton myyminen on jälkikäteen vähän harmittanut, mutta onpa se vielä onneksi muistona seinällä.

(kuva: Markku Hackspik)

Vaan onpa niitä biilejä tallessakin. Mustang GT vuosimallia 2005. Avattava katto on kesäauton ratto! Kokeneen automiehen tunnistaa siitä, että tämmöinen auto tallissa ei polttele mielessä talvella.

(kuva: Ari Kettukangas)

Pontiac Trans Am Comp T/A vuosimallia 1995. Kyseessä on erikoismalli, joita on valmistettu 72 kappaletta ja tästä identtisiä versioita löytyy ainoastaan kolme. Markku odottelee sille ajan tuomaa lisäarvoa.

(kuva: Ari Kettukangas)

Avaruusalus? Ei vaan italialainen De Tomaso Pantera vuosimallia 1972. Tässä urheiluautossa on Fordin keskimoottori ja näitä ei ole montaa Suomessa. Noin matalalla autolla pääsee ajamaan tullissa vaikka sulkupuomin alta.

(kuva: Ari Kettukangas)

Chevrolet Pickup. Autossa on ilmajousitus ja sen perän saa laskettua alas kätevästi. Lava oli juuri hiekkapuhalluksessa ja maalattavana. Huomiota ansaitsee myös 5 hengen hytti.

(kuva: Ari Kettukangas)

Chevrolet Blazer oli Markun ensimmäinen jenkkiauto vuonna 1984. Markku yhdisti kuvausta varten "pleiserin" ja suorat housut :)

(kuva: Ari Kettukangas)

Stig ombord! Tässä on tuleva Kokkolan taksi, luksusmaasturi Lincoln Navigator. Markulla on jo valmiina lakki ja yksi taksilupa.

(kuva: Ari Kettukangas)

Lincolnissa on spesiaalia mm. hiljainen käyntiääni ja ilmastoidut nahkapenkit. Lisäksi kuskille säätyy polkimia myöten kaikki sopivaksi.

(kuva: Ari Kettukangas)

No nyt! Jos vaimo patistaa aina sohvalta lenkille, silloin kannattaa hankkia sähkösohva. Tyylikäs nahkaverhoilu ja kahden hengen "hytti". Laitteeseen on kytketty sähköpyörätuolin tekniikka, kaksi akkua ja se luokitellaan apuvälineeksi, eli edelleenkin sähköpyörätuoliksi.

(kuva: Ari Kettukangas)

Keksinnöstä kyllä puuttuu vielä runkoon ruuvattu televisio ja tuopin pidike. Mikäli kädessä ei ole se tuoppi ja makkara, laitetta voi silloin ohjata joystikilla :)

(kuva: Ari Kettukangas)

Markku on nähnyt maailmaa ja autoja.

(kuva: Ari Kettukangas)

Ruutulippu tippu!

(kuva: Ari Kettukangas)

Kokkolasta olikin juuri varastettu liikennevalot :) Nuo muuten toimii 110 voltin sähköllä.

(kuva: Ari Kettukangas)

Markku järjestää kyytiä tielle ja tienposkeenkin, hänellä on nimittäin oma autovuokraamo ja hinauspalvelu. Työautona toimii amerikasta tuotu Dodge Ram 5500 vuosimallia 2009. Se tuli käyttöön uutena ja sillä on vetovoimaa 8000 tonnia.

(kuva: Ari Kettukangas)

Kun Markku hoitaa, niin se on jämpti! Onko sillä muuten muita hommissa, vai valvooko se itse 24h läpeensä?

(kuva: Ari Kettukangas)

Orrella ylimmällä fixausta odottaa vuoden 1934 Plymouth.

(kuva: Ari Kettukangas)

Elimen siirto. Chevy Pickup vuosimallia 1953 saa päivitetyn nelivetotekniikan vuoden 2006 Chevrolet Trail Blazer SS:stä. 

(kuva: Ari Kettukangas)

Erittäin harvinainen amerikkalainen traktorikaivuri "ojanoita" Ditch Witch vuosimallia 1985. Markku teki siihen oman etukuormaaja ratkaisun.

(kuva: Ari Kettukangas)

Tässä on se pakastearkk...ei kun etukuormaaja. Sitä kääntämällä lunta voi vetää ja työntää. LOPPUYHTEENVETO: ajettava sohva ja "pakastin" kaivurissa...tyytyväisestä ilmeestä päätellen, ettei vaan tuolla ole kuitenkin se kylmä pullo jemmassa :)

Katso myös: Vesamon Risto matkii taitavasti koneita Rasvamontussa!

Rasvamontun aiemmat jaksot ja vierailukohteen ilmoittaminen: Rasvamonttu