Uusimmat
Suosituimmat

Kissakummit Oulusta Vuolle Setlementin vuoden vapaaehtoistoiminnan veturi

02.12.2022 11:21 - Jussi Häkkilä

Kissakummit ry:n hallituksen puheenjohtaja Henna Stenvallia haastattelee Jussi Häkkilä.

Vuolle Setlementin vapaaehtoistoiminnan verkosto VARES:n vuosittaisen vapaaehtoistoiminnan veturi-tittelin on tänä vuonna voittanut oululainen Kissakummit ry.
Yhdistys on perustettu vuonna 2018, ja se pyrkii etsimään kodittomille kissoille vapaaehtoisia kummikoteja. Tavoitteena on löytää kissoille vapaaehtoisten kummikotien lisäksi loppuelämän koti. Toimintaan voi sitoutua haluamakseen ajaksi, eikä kissasta pääsääntöisesti koidu kuluja. Yhdistys toimittaa tarvikkeet kummikodille, hoitaa eläinlääkärissä käynnit ja auttaa uusien kissakummien haastattelussa. Yhteistyötä tehdään eläinsuojelun kanssa. Yhdistys tukee kissakummeja tiedottamalla asioista, tarjoamalla keskustelutukea sekä järjestämällä yhteisiä tapahtumia.
Vuodesta 2009 lähtien järjestetyn Vapaaehtoistoiminnan Veturi- kilpailun tarkoituksena on nostaa esiin laadukkaasti järjestettyjä pohjoispohjalaisia vapaaehtoistoiminnan muotoja sekä tuoda ruohonjuuritason vapaaehtoistyötä entistä näkyvämmäksi.
Tänä vuonna kilpailussa etsittiin eteenpäin suuntautuvaa, saavutettavaa, yhteistyöhaluista ja upeasti vapaaehtoisista huolehtivaa vapaaehtoistoiminnan muotoa Pohjois-Pohjanmaalla.

Lue myös: Rotukissat mittelevät Kempeleessä

Uusimmat
Suosituimmat