Uusimmat
Suosituimmat

Sadat puutarhat avoinna sunnuntaina

15.06.2021 09:51 - Jussi Häkkilä

Tapahtumavastaava Timo Taulavuorta Puutarhaliitosta haastattelee Jussi Häkkilä.

Avoimet Puutarhat -tapahtuma järjestetään kymmenennen kerran ensi sunnuntaina klo 12-17. Varsinaisen tapahtuman jälkeen avautuu Youtube-kanavalla Avoimet puutarhat kotisohvalla -videotapahtuma, jonka aikana voi ensi kuun loppuun saakka tutustua virtuaalisiin puutarhaesittelyihin.
Tapahtumapäivänä avautuu 550 puutarhaporttia. Valtaosa puutarhoista on yksityisiä pihoja ja vapaa-ajan kohteita. Joukossa on myös monia siirtolapuutarhoja sekä julkisiä puistoja että kaupallisia kohteita. Osassa kohteista on erikoisohjelmaa. Kaikki kohteet ovat maksuttomia.
Tapahtuman teemana on Opitaan yhdessä puutarhassa. Tänä vuonna valitaan myös Vuoden Avoin Puutarha, jossa yhteisöllisyys toteutuu esimerkillisesti. Ehdotuksia tällaisesta kohteesta voi lähettää osoitteeseen puutarhaliitto@puutarhaliitto.fi. Lisäksi kuvia kohteista voi julkaista Instagramissa ja Facebookissa #avoimetpuutarhat.

Tapahtuman järjestävät yhdessä Puutarhaliitto ry ja Svenska Trädgårdsförbundet rf. Tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat Maiju ja Yrjö Rikalan sekä Ljudmila ja Nikolai Borisoffin puutarhasäätiöt sekä Kotipuutarha-lehti ja Kekkilä. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä eurooppalaisen Rendez vous aux Jardins-verkoston kanssa.

Lue myös: Kemiin siirtolapuutarha

Uusimmat
Suosituimmat