Uusimmat
Suosituimmat

Minna Kangasmaan julkisivuteos Kiiminkipuiston kouluun

21.01.2021 09:18 - Jussi Häkkilä

Oulun museo- ja tiedekeskus Luupista amanuenssi Tarja Kekäläistä haastattelee Jussi Häkkilä.

Kiimingin keskustan kampusalueelle vastavalmistuneeseen Kiiminkipuiston kouluun on hankittu oululaisen kuvanveistäjä Minna Kangasmaan julkisivuteos Kunnianosoitus virtaaville vesille. Teos on ylistys Kiimingin pohjoisille maantieteellisille erityispiirteille ja sen luonnonvaraisille eliöille. Innoittajana on ollut erityisesti Kiiminkijoki lukuisine luonnontilaisine koskineen.

Hän on hyödyntänyt teoksensa suunnittelussa ja toteutuksessa ympäristötietoisuutta ja kierrätysideologiaa. Teoskokonaisuus koostuu tasomaisista laserleikatuista alumiinipronssilevyistä, joiden pinta hapettuu ajan saatossa säilyttäen kullansävynsä.

Minna Kangasmaa on aiemmin toteuttanut prosenttiperiaatteella Patamäen koulun ruokasaliin betonimosaiikkireliefin nimeltä Kasvu. Lisäksi hänellä on Oulussa ja ähialueilla muita julkisia teoksia. Tiedon virta -nimisen Kiiminkipuiston koulurakennuksen suunnittelu on oululaisen arkkitehtitoimiston UKI arkkitehdit käsialaa. Pääsuunnittelijana on toiminut Jaana Tiikkaja ja vastaavana arkkitehtisuunnittelijana Ulla Passoja.

Lue myös: Kiiminkipuiston koulu aloittaa toimintansa kevätlukukaudella

Uusimmat
Suosituimmat