Uusimmat
Suosituimmat

Törmälän tila on Maistuva Maaseutuyritys 2020 Pohjois-Pohjanmaalla

02.12.2020 16:40 - Marja Ollakka

Oulun Maa- ja kotitalousnaiset on nimennyt vuoden 2020 Maistuvaksi maaseutuyritykseksi Pohjois-Pohjanmaalla Törmälän Tilan Siikajoelta. Marjan jututettavana Pookin iltapäivässä oli yrittäjä Sanna Loukkaanhuhta.

Maakunnallinen tunnustus annettiin Pohjois-Pohjanmaalla nyt neljättä kertaa. Valinnan tekivät Oulun Maa- ja kotitalousnaisten ruoka-, ympäristö- ja yritysasiantuntijat.

Tämän vuoden valinnassa painottuivat erityisesti lähiruoan näkyminen ja käyttö omassa keittiössä, siitä kertominen yrityksen viestinnässä sekä ratkaisut ja selviytyminen koronakriisissä. Varsinkin tänä vuonna maaseutumatkailuyritykset ovat olleet haasteellisen tilanteen edessä kehittäessään uusia toimintatapoja. Yrityksen ympäristö ja maisemakokonaisuus olivat myös arvioinnin kohteena.

Törmälän Tilalla on pitkä historia menestyvästä maitotilasta kokonaisvaltaista palvelua tarjoavaksi maaseutumatkailuyritykseksi. Nyt takana on jo onnistunut sukupolvenvaihdos, ja työ jatkuu edelleen kehittävällä ja positiivisella otteella.

Paikallinen ruoka- ja ruokakulttuuri ovat olleet aina yrityksen kunnia-asia. Yritys tekee yhteistyötä monen lähiruokatuottajan kanssa ja tuo esille heitä myös verkkosivuillaan. Tilalla vierailleet ovat saaneet kuulla niin perunoiden, leipien kuin marjojenkin alkuperästä emännän tarinoidessa tarjottavista vieraille.

Törmälän Tila on osallistunut vuosien mittaan moneen alueelliseen kehittämishankkeeseen ja siten verkostoitunut muiden alan yritysten kanssa. Tilan pihapiiriä on rakennettu jokimaisemaa kunnioittaen ja rakennusperinnettä arvostaen. Vanhan talon maalaismiljöö hirsiseinineen on ihastuttanut monta kävijää.

Lue myös: Auli Hassinen laittoi rakkaimmat reseptinsä kansien väliin - "Antaa ihmisille iloa ja toivoa kotikeittiöihin"

Uusimmat
Suosituimmat