Uusimmat
Suosituimmat

Lentsurokotukset alkamassa

26.10.2020 11:00 - Jussi Häkkilä

Ylilääkäri Hanna Nohynekiä Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta haastattelee Jussi Häkkilä.

Riskiryhmien influenssarokotukset ovat alkaneet. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan korona-aikana rokottautuminen olisi erityisen tärkeää varsinkin riskiryhmille.
Influenssa voi aiheuttaa vaarallisia jälkitauteja, kuten keuhkokuumetta.

Influenssarokotteen saavat maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä.

Maksuttoman rokotteen saavat kaikki 65 vuotta täyttäneet, kuuden kuukauden ja kuuden ikävuoden välillä olevat lapset, raskaana olevat, sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri, varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset, sekä sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö.

Lisäksi rokotetta tarjotaan henkilöille, jotka asuvat tai oleskelevat pitkäaikaisesti laitosmaisissa olosuhteissa, kuten vastaanottokeskuksissa ja vankeinhoitolaitoksissa.

Maksuttomaan rokotukseen oikeutetut voivat käydä ottamassa rokotteen omassa terveyskeskuksessaan tai neuvolassaan. Terveyskeskukset tiedottavat alueellaan rokotusajoista ja -paikoista.

Riskiryhmiin tai lähipiiriin kuulumattomat voivat ostaa rokotteen apteekista lääkärin reseptillä ja käydä pistättämässä sen terveysasemalla. Rokotteen voi hakea myös yksityiseltä lääkäriasemalta. Osa työnantajista tarjoaa rokotuksen työntekijöilleen työterveyshuollon kautta.

Lue myös: THL: Suomessa tähän mennessä 14 848 koronatartuntaa, kuolleita 353

Uusimmat
Suosituimmat