Uusimmat
Suosituimmat

Raahelainen Tomi Tuikkala kynäili elokuvan Kari Tapiosta

13.09.2019 00:00 - Jussi Häkkilä

Kari Tapiosta kertovan Olen suomalainen-elokuvan toista käsikirjoittajaa, raahelaista Tomi Tuikkalaa haastattelee Jussi Häkkilä.

Kari Tapion elämään perustuva Olen suomalainen -elämäkertaelokuva tulee tänään ensi-iltaan. Elokuvan on ohjannut Aleksi Mäkelä ja sen päärooleja näyttelevät Matti Ristinen ja Tiina Lymi. Elokuva kertoo Kari Tapion ja Pia Viheriävaaran rakkaustarinan ja sen toisissa merkittävissä rooleissa, nuorena Karina ja Piana, nähdään Tatu Sinisalo ja Talvikki Eerola.

Elokuva kuvattiin pääkaupunkiseudulla viime vuoden elo-syyskuussa. Dannyä näyttelee Iikka Forss, Ilkka Vainiota Ilkka Heiskanen, Toivo Kärjen roolin näyttelee Aake Kalliala, Reijo Taipaleen Joni Leponiemi ja Fredin roolissa nähdään Mikko Töyssy. Säveltäjä Veikko Samulia näyttelee Mikko Kouki ja sanoittaja Chrisse Johanssonia Joanna Haartti. Sakari Kuosmanen on elokuvassa roudari Pussinen.

Olen suomalainen -elokuva ovat tuottaneet Markus Selin ja Jukka Helle ja se on tehty yhteistyössä Kari Tapion ja Pia Viheriävaaran poikien Joona, Jani ja Jiri Jalkasen kanssa. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Marko Leino ja Tomi Tuikkala.

Lue myös: Olen suomalainen näyttää kaunistelemattoman kuvan Kari Tapion elämästä - "Kari Tapion pojat tätä ehdotti"

Uusimmat
Suosituimmat