Finland Festivals-ketjuun kuuluvien festivaalien kokonaiskävijämäärä oli viime vuonna 2 005 784.
Valveen elokuvakoulun tuottaja Tommi Nevalaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Tänään alkanut Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali tarjoaa yhteensä yli sata elokuvaa.
Oulussa toimivan Vesper-kodin hyvinä piirteinä ovat kotoisa ja rauhallinen ilmapiiri, kaunis sisustus ja sisäpiha. Asukkaat voivat osallistua vointinsa mukaan kodin askareisiin ja ulkoiluun. Vesper-kodin elämässä on mukana myös musiikki. Muistisairaita ja heidän läheisiänsä kohdellaan kunnioittaen ja yksilöllisesti elämänhistoria tuntien. Muita palkittavia on Elokuvateatteri Star, joka palkittiin Muistiystävällisenä yrityksenä ja kulttuuripalvelujen tuottajana.
Iissä viikonloppuna järjestetyn IIK!! -kauhuelokuvafestivaalin lyhytelokuvakilpailun voitti Luuranko kaapissa, jonka on ohjannut Malakias.
Tämän vuoden IIK!!-kauhuelokuvafestivaalin mykkäelokuvaklassikko on Paul Wegenerin ja Carl Boesen vuonna 1920 ohjaama Der Golem, wie er in die Welt kam (Golem: miten hän tuli maailmaan).
Elokuva-arkiston Oulun aluesarja täyttää 50 vuotta. Oulu oli yksi ensimmäisiä kaupunkeja, jossa Suomen elokuva-arkisto aloitti maakunnallista esitystoimintaansa vuonna 1969. Oulun esityssarja osoittautui elokuvan ystävien kestosuosikiksi. Suosio jatkuu yhä ja esityssarja on elokuva-arkiston - nykyisen Kansallisen audiovisuaalisen instituutin - maakuntasarjoista pitkäikäisin. Hallituskadun studiossa järjestetään lauantaina 19. kuluvaa kuuta myös Suomen elokuva-arkiston Oulun sarjan juhlaseminaari teemaltaan "Kuinka klassikot löysivät Oulun 50 vuotta sitten" ja alaotsikoltaan "muisteja Suomen elokuva-arkiston aluesarjasta alusta tähän päivään".
Kari Tapiosta kertovan Olen suomalainen-elokuvan toista käsikirjoittajaa, raahelaista Tomi Tuikkalaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Mm. Oulun seudulla kuvattu Matila Röhr Productionsin tuottama Kaikki synnit -rikosdraama on palkittu Göteborgin elokuvajuhlien tv-draamakilpailussa parhaasta käsikirjoituksesta
Rakennus Miilukankaan toimitusjohtaja Kalevi Niskalaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Mm. Oulussa kuvattu televisiosarja Kaikki synnit on valittu Ruotsin Göteborgin elokuvajuhlien tv-draamakilpailuun Suomen ehdokkaana.
Lapsituomariston Tähtipoika-palkinnon sai saksalaisen Markus Dietrichin ohjaama Sankari Sue.
Studiossa vierailivat Pieniä suuria valheita -elokuvasta ohjaaja-käsikirjoittaja Matti Kinnunen ja näyttelijä Meri Nenonen.
Viime viikonloppuna järjestetyn IIK!!-kauhuelokuvafestivaalin lyhytelokuvakilpailussa pääpalkinnon vei helsinkiläisen Ilja Rautsin Helsinki Mansplaining Massacre.
Iik!! -festivaalin taiteellista johtaja Antti Näyhää haastattelee Jussi Häkkilä.
Suomalainen Hevi reissu on voittanut näytelmäelokuvien yleisöpalkinnon Puolassa viime viikonloppuna Varsovan kansainvälisillä elokuvafestivaalilla.