Uusimmat
Suosituimmat

Viikonloppuna bongaillaan

26.01.2018 10:40 - Jussi Häkkilä

BirdLife Suomi ry:n tiedottaja Jan Södersvediä haastattelee Jussi Häkkilä.

BirdLife Suomen Pihabongaus-tapahtuma järjestetään jälleen tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Kaikille luonnosta kiinnostuneille tarkoitetussa luontotapahtumassa tarkkaillaan tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai jollain muulla paikalla.

Osallistuakseen ei tarvitse olla lintuharrastaja, eikä kyseessä myöskään ole kilpailu. Tavoitteena on innostaa tarkkailemaan talvisia lintulaudan ja kotipihan lintuja sekä kiinnostumaan lähiluonnosta.
Pihabongauksen tuloksista saadaan arvokasta tietoa talvisen linnuston muutoksista. Tänä talvena on odotettavissa monipuolisesti havaintoja, sillä leudon alkutalven ja hyvän pihlajanmarjasyksyn ansiosta Suomeen on jäänyt talvehtimaan runsaasti lintuja.

Tehdyt havainnot voi ilmoittaa osoitteeseen www.pihabongaus.fi tai postikortilla. Osallistujien kesken arvotaan lintuaiheisia palkintoja.

Pihabongaus on järjestetty vuodesta 2006 lähtien. Viime vuonna tapahtumaan osallistui yli 20 000 ihmistä noin 15 000:ssä paikassa. Vuosien varrella on kertynyt havaintoja lähes kuudesta miljoonasta lintuyksilöstä. Pihabongauksen suojelijana on tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio.

Lue myös: BirdLife haastaa bongaamaan sata lintulajia

Uusimmat
Suosituimmat