Kuva: Syco

Suomi-palkinto kahdeksalle, mm. Saara Aallolle

19.12.2016 09:00 - Jussi Häkkilä

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen jakoi tänään kahdeksan Suomi-palkintoa ansioituneille taiteilijoille. Palkinnon sai mm. laulaja Saara Aalto.

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen jakoi tänään kahdeksan Suomi-palkintoa ansioituneille taiteilijoille. Palkinnon saivat laulaja Saara Aalto, Avanto Arkkitehdit, kirjailija Sirpa Kähkönen, muusikko-äänisuunnittelija Kasperi Laine, taiteilija Jani Leinonen, Mikkelin Poikateatteri, laulaja Matti Salminen ja kirjailija, ohjaaja Saara Turunen.
Oulunsalosta lähtöisin oleva Saara Aalto on palkitsemisperustelujen mukaan periksiantamaton musiikkialan ammattilainen, jonka menestys perustuu vuosien sinnikkääseen yrittämiseen ja uupumattomaan harjoitteluun. Hän on rakentanut uraansa Suomessa omatoimisesti, julkaisten neljä albumia sekä tehden lukuisia konserttikiertueita ja musikaalirooleja. Saara Aalto on lisäksi kerännyt positiivisella asenteellaan suuren joukon kannattajia.
Suomi-palkinto on opetus- ja kulttuuriministerin antama tunnustus merkittävästä taiteellisesta urasta. Perusteena voi myös olla huomattava taiteellinen saavutus tai lupaava läpimurto. Vuodesta 1993 jaettujen Suomi-palkintojen suuruus on tänä vuonna 21 625 euroa.

Kilpailut

Uusimmat