Uusimmat
Suosituimmat

Napapiiri-Jukola 2021 kerää suunnistajat viikonlopuksi Rovaniemelle

20.08.2021 12:31 - Paavo Törmi

Napapiiri-Jukola 2021 on maailman suurin viestisuunnistuskilpailu, joka järjestetään lauantaina ja sunnuntaina Rovaniemellä.

Jukolan viestin yhteydessä kilpaillaan myös naisten Venlojen viesti. Jukolan viestissä sekajoukkueet ovat sallittuja, mutta Venlojen viestissä saavat kilpailla vain naiset. Molempiin viesteihin saavat osallistua kaikki yli 15-vuotiaat.  Järjestyksessään Napapiiri-Jukola on 72. Jukolan viesti ja 43. Venlojen viesti. Napapiirillä suunnistaa noin 12 500 suunnistajaa. Jukola-viikonloppu alkaa lauantaina päivällä suunnistettavalla 4-osuuksisella Venlojen viestillä. Jukolan viestin lähtö tapahtuu lauantaina, kun elokuun ilta pimenee. Jukolan viestissä on seitsemän osuutta, kuten on Jukolassa seitsemän veljestä. Viesti kulkee läpi yön ja voittajajoukkue on maalissa varhain sunnuntaina aamulla.

Napapiiri-Jukolan järjestäjäseura on Ounasvaaran Hiihtoseura (OH) ja kilpailumaastona toimii Rovaniemen länsipuolelta löytyvä Mäntyvaara-Vennivaara -alue. Jukolan viesti on järjestetty Rovaniemellä kerran aikaisemmin. Vuonna 1980 Jukolan viesti kilpailtiin Rovaniemen tunnetuimmalla vaaralla Ounasvaaralla.

Lue myös: Ruuhkaa luvassa Rovaniemelle tapahtumien takia viikonloppuna

Uusimmat
Suosituimmat