Uusimmat
Suosituimmat

Sudet vieneet jo 27 metsästyskoiraa tämän metsästyskauden aikana

10.11.2020 10:21 - Paavo Törmi

Viime viikolla eduskunnalle luovutettu lakialoite tähtää siihen, että susien kannanhoidollien metsästys voitaisiin aloittaa jo trämän vuoden puolella. Kansalaisaloitteen valmistelusta vastanneet maa- ja metsätaloustuottajien järjestöt MTK ja SLC, Suomen Metsästäjäliitto ja useat metsästyskoirajärjestöt esittävät eduskunnalle, että se valmistelisi lain joka mahdollistaisi puitteet suden kannanhoidollisen metsästyksen aloittamiseksi.

Lisäksi lain tulee mahdollistaa nykyistä luotettavampi suden kannanarviointi, suden lajipuhtaus ja määrittää valtakunnallisesti yhtenäiset toimintatavat uhkaa tai vaaraa aiheuttavien susien poistamiseen. Aloite keräsi vaaditut 50 000 kannatusta vajaassa viikossa. Yhteensä aloite keräsi 61 618 kannatusilmoitusta kuukaudessa. Sen jälkeen nimien keruu keskeytettiin, jotta aloite saataisiin eduskunnan käsiteltäväksi mahdollisimman pian.

Sudet ovat aiheuttaneet kesän ja syksyn aikana merkittäviä vahinkoja sekä kotieläimille että metsästyskoirille. Kokonaisia lammaslaumoja on raadeltu, vasikoita on viety jopa pihatoista. 

Suomen harmaahirvikoirajärjestön puheenjohtajaa Jukka Immosta haastateli Paavo Törmi

Uusimmat
Suosituimmat