Vesikulkuneuvon kuljettajia tarkastettiin yhteensä 46 kappaletta, joista kymmenelle kirjoitetiin liikennevirhemaksu puuttuvista varusteista tai nopeusrajoitusten rikkomisista.
Poliisi tarkasti eilen Rovaniemellä Kemi- ja Ounasjoella vesilläliikkujien kuntoa ja varusteita.
Suomen Meripelastusseurasta turvallisuus- ja valmiuspäällikkö Marko Stenbergiä haastattelee Jussi Häkkilä.
Pohjatutkimusten työt jatkuvat vesiväylällä ainakin elokuun ensimmäisen viikon 31 loppuun saakka. Tutkimukset liittyvät veneväylän siirtoon, joka tehtäneen Vaakunanrannan kelluvien talojen rakentamisesta johtuen.
Poliisin suorittamassa alustavassa tutkimuksessa selvisi, että kyseinen paikkakuntalainen mies oli lähtenyt aamulla veneellä tarkastamaan verkkoja eikä ollut palannut takaisin. Poliisi käsittelee asiaa kuolemansyyn tutkintana ja hukkumisena.
Vene oli merellä Rahjan sataman kohdalla noin 3 kilometrin päässä väylällä. Moottoriveneen vuotoa saatiin tukittua ja se pääsi pelastuslaitoksen veneyksiköiden saattamana turvallisesti Rahjan satamaan. Veneessä oli kaksi henkilöä, eivätkä he loukkaantuneet tilanteessa.
Länsi-Suomen merivartioston Virpiniemen merivartioasema suoritti viikonloppuna valvontaa vesiliikenteessä poliisin kanssa Oulun ja Kemin merialueella.
Vene kaatui eilen Oulujoessa Poikkimaansillan kohdalla.