Poliisille on tehty yhteensä 73 rikosilmoitusta koskien viime vuoden saamelaiskäräjävaaleja.
Jäljellä on vielä varsinainen vaalipäivä, joka on tänään sunnuntaina.
Varsinaisena vaalipäivänä eli tulevana sunnuntaina äänestys on Haukiputaan kirkossa klo 11–20.
Korkein hallinto-oikeus määräsi eilen uusimaan viimevuotiset saamelaiskäräjävaalit ja merkitsemään useita henkilöitä vaaliluetteloon.
Tällä viikolla Oulussa vietetään lasten teatterifestivaalia.
Oulussa vietetään loppuviikon ajan nuorten teatterifestivaalia.
Poliisi epäilee rikosta viime vuoden saamelaiskäräjävaaleihin liittyen.
Taiteen edistämiskeskus on jakanut tänä vuonna järjestettäville taide- ja kulttuurifestivaaleille yhteensä yli 2,1 miljoonaa euroa.
Suvi Westin ja Anssi Kömin ohjaama elokuva Kotiinpaluu on valittu Kreikan Thessalonikin ja Tanskan dokumenttielokuvafestivaaleille.
Oulun Ouluhallissa ja sen piha-alueella juhannuksen jälkeen järjestettävän uuden Iskelmää ja Aurinkoa -festivaalin juontajaksi on kiinnitetty Radio Pookista tuttu Marja Ollakka.
Alexander Stubb on Suomen seuraava, 13. presidentti.
Taiteellista johtaja Raimo Vertaista haastattelee Jussi Häkkilä.
Presidentinvaalin varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina.
Presidentinvaalin toisen kierroksen ennakkoäänestyksessä on tähän mennessä äänestänyt Oulun vaalipiirissä 137 704 henkilöä, 36,9 prosenttia äänioikeutetuista.
Presidentinvaalin toisen kierroksen ennakkoäänestyksessä on tähän mennessä äänestänyt Oulun vaalipiirissä 112 377 henkilöä, 30,1 prosenttia äänioikeutetuista.
Presidentinvaalin toisen kierroksen ennakkoäänestyksessä on kahden ensimmäisen päivän aikana äänestänyt Oulun vaalipiirissä 56 605 henkilöä, 15,2 prosenttia äänioikeutetuista.