Jokilaaksojen pelastuslaitos sai tänään aamupäivällä lyhyen ajan sisään neljä maastopalohälytystä.
Noin 90:n neliön suuruinen puolitoistakerroksinen omakotitalo kärsi huomattavia palovahinkoja eilen illalla syttyneessä tulipalossa Oulaisten Laurinkujalla.
Rovaniemellä Tapionkylällä Tervonrannantiellä paloi eilen maastoa noin 15 aaria.
Palo saatiin sammumaan ja se ei levinnyt laajemmalle. Tapauksessa ei tullut henkilö eikä omaisuusvahinkoja.
Ilmoitus palosta tuli automaattisen paloilmoittimen kautta. Palon sammui automaattisen sammutusjärjestelmän toimesta. Palon syttymissyy ei ole tiedossa.
Pyhäjoella Vihannintiellä puujätteen poltosta alkanut tuli levisi eilen maastoon vajaan hehtaarin alueelle.
Oinaansuolla Urpiaisentiellä syttyi puolenpäivän jälkeen tulipalo neljän huoneiston rivitalossa. Pelastuslaitos on saanut palon hallintaan ja on siirtynyt jälkiraivaustöihin.
Oulun poliisi on suorittanut 9.5.2020 Kalajoen Kummalantiellä tulipalossa tuhoutuneessa kolmen asuinhuoneiston rivitalossa palonsyyntutkintaa yhdessä Jokilaaksojen pelastuslaitoksen palontutkinnan kanssa. Palossa menehtyi talon päätyhuoneiston asukas, 1965 syntynyt mies. Rivitalon muut asukkaat selvisivät ilman henkilövahinkoja.
Palo syttyi kolmen asunnon rivitalon päätyhuoneistossa ja se levisi rakennuksen yläpohjaan. Rakennus vaurioitui pahoin palossa. Syttymissyy ei ole vielä tietoa.
Pyhäjärvellä Kynnäänniementiellä paloi tänään noin hehtaarin verran maastoa.
Iissä Oijärvellä Säynäjäojantiellä paloi eilen iltapäivällä pieni omakotitalo.
Talon asukkaat olivat heränneet palon ääniin ja poistuivat talosta. Pelastuslaitoksen arvion mukaan palo sai alkunsa talon ulkopuolella olevasta vesi-ilmalämpöpumpusta. Talon yläpohja sortui palon vaikutuksesta sekä rakennus kärsi huomattavia vesi- ja savuvahinkoja. Tapauksessa ei tullut henkilövahinkoja.
Oulun Kuikkatiellä syttyi tulipalo kaksi kerroksisessa puutalossa lauantai-iltana. Palo roihusi kellarikerroksen häkkivarastossa. Pelastuslaitoksen toimesta palo saatiin nopeasti hallintaan ja sammutettua, mutta savu pääsi leviämään rappukäytävänkautta huoneistoihin joita on kuusi. Yksi ihminen kuljetettiin jatkotutkimuksiin ja muutamalle jouduttiin järjestämään sijaismajoitus. Kemin Vilminkadulla syttyi tulipalo omakotitalon rakenteissa. Palo oli syttynyt kipinästä remontin yhteydessä.
Palo ei levinnyt asunnon ulkopuolelle ja tiloihin tuli pahoja savuvahinkoja. Muille talon asukkaille ei aiheutunut vaaraa palosta.
Laitoksen henkilökunta havaitsi sähkötilassa savua ja teki hätäilmoituksen. Pelastuslaitos tarkasti tilat ja sammutti muuntamon päältä muovikotelon hiilidioksidisammuttimella.
Palo sai ilmeisesti alkunsa saunan hormin läpiviennistä. Palo levisi rakennuksen yläpohjaan. Pelastuslaitoksen saavuttua kohteeseen rakennuksen saunatila ja yläpohja olivat tulessa. Pelastuslaitos sammutti palon, eikä se päässyt leviämään saunasta rakennuksen muihin tiloihin ja huoneisiin. Ensihoito tarkisti 3 henkilöä mahdollisen savualtistuksen takia.