Rasvamontussa ei puhuta tälläkään kertaa politiikkaa, vaikka maantietä katsellaankin oikealta ja vasemmalta puolelta Sievin Asemakylällä. Korkia-Ahon Markun entisöimistä kuorma-autoista voi nimittäin löytää ratin kummalta puolelta hyttiä tahansa. Näitä menopelejä edustaa harvinainen Kölnin Ford ja väärältä puolelta ajettava Leyland. Löytyypä mestarin kokoelmista toki muitakin menopelejä, nimittäin leipä on irronnut hänellä tienpäältä vuodesta 1966 lähtien. Seuraavaksi tutustutaankin miehen kokoelmaan, koneharvinaisuuksiin ja kättentaitoihin!
LaserComp Oy ja sen tytäryhtiö Celermec Oy, Ojala Group ja virolainen Favor AS yhdistyvät metalli- ja sähkömekaniikan sopimusvalmistajaksi, Leden Group Oy:ksi.
Sievin Kukonkylässä omakotitalossa syttyi yöllä tulipalo. Pelastuslaitoksen ensimmäisen yksikön savusukeltajat saivat palon nopeasti hallintaan. Tulipalo ehti tuhota kaksi huonetta osittain ja muu rakennus kärsi huomattavia savu-ja nokivahinkoja sekä sammutusvesi aiheutti jonkin verran vesivahinkoja.
Alkusammutus rajoitti paloa huomattavasti. Pelastuslaitos varmisti, että palo ei levinnyt laajemmalle. Vahingot jäivät vähäisiksi.
Vallitseva koronatilanne varjostaa Keski-Pohjanmaan maakuntaviestin järjestelyjä.
Loppiaisena järjestettävän Keski-Pohjanmaan maakuntaviestin valmistelut jatkuvat Sievissä täydellä teholla.
Poliisi kaipaa havaintoja Sievistä lauantaina 26. syyskuuta anastetusta paljukärrystä. Kärryn rekisteritunnus on DKF-181.
Kaivauksen johtaja Mirette Modarress Julinia Oulun yliopistosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Pohjanmaan,Tiistenjoen ja Sievin POP Pankkien osuuskuntakokoukset ovat hyväksyneet sulautumisaiesuunnitelman.
Sievin ilmasto- ja energiatehokkuusryhmän sihteeri Timo Kiemaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Kokkolalaisen Sievitalon Kouvolan Asuntomessuille rakentama Meidän Unto-talo on voittanut Asuntomessujen Paras talo- ja Paras sisustus-yleisöäänestykset.
POP Pankki Pohjanmaa, POP Pankki Sievi ja POP Pankki Tiistenjoki aikovat yhdistyä.
Henkilöauton kuljettaja oli menettänyt ajoneuvonsa hallinnan lievästi oikealle kääntyvässä mutkassa, josta oli ajautunut vastaantulevien ajokaistalle. Tämän jälkeen auto oli jatkanut matkaa kaistan yli ojaan, jossa oli törmännyt suureen koivuun ja katkaissut valopylvään. Henkilöauton kyydissä oli kuljettajan lisäksi kolme matkustajaa. Kaikki osalliset loukkaantuivat. Alustavan tiedon mukaan ainakin yhden epäillään loukkaantuneen vakavasti. Kaikki onnettomuusautossa olleen olivat nuoria miehiä.
Viime yönä murtauduttiin iäkkään naisen omakotiasuntoon Reisjärvellä Sairaalantiellä.
Kokkolalainen Sievitalo ryhtyy laskemaan ensimmäisenä puutalotoimittajana rakentamiensa puurakenteisten omakotitalojen hiilijalanjäljen.
Sievi Element Oy:n uuden elementtitehtaan avajaisia vietettiin perjantaina. Puuelementtejä sekä valmisosia valmistava yhtiö panostaa tehokkaaseen puurakentamiseen konseptilla, joka käsittää niin suunnittelun, tuotannon, logistiikan kuin asennuksen.