Pookin Ylivieskan taajuuden 95.5 MHz lähetin siirtyy Sieviin vanhan Ylivieskan radiomaston mennessä purkuun. Kuvassa oleva Ylivieskassa sijaitseva Koskipuhdon masto on ollut merkittävä maamerkki paikallisesti.
Rasvamonttu ryhmittäytyy tällä kertaa oikeaoppisesti ja kääntää vilkun Järvikylän suuntaan Sieviin. Aholan Arin mukaan allekirjoittaneen toimittajan autoilu onnistui hyvin, jos unohdetaan laskuista paikoituksessa unohtunut käsijarru :) Paikallinen mestari tunnetaan kylällä koneharrastajana ja liikenneopettajana. Kokoelmaan on kertynyt 1980-luvun lopulta saakka jo reilu parikymmentä menopeliä, projektia ja tuunaustakin odottavaa aihiota. Seuraavaksi nähdäänkin maistiaisia tästä eri puolilla kylää olevasta valikoimasta, jossa todellinen herkku on mm. vuoden 1958 Chevrolet Biscayne. Tutkataanpa myös kuinka kevyt kaasujalka on erikoistumassa olevalla liikenneopettajalla.
Sievi Capital on eilen allekirjoitetulla kaupalla sopinut ostavansa Rakennuttajatoimisto HTJ Oy:n.
Kyydissä oli 2 henkilöä, jotka pääsivät ulos ajoneuvosta ennen palokunnan saapumista. Ensihoito tarkisti osalliset paikanpäällä.
Rasvamonttu asioi tällä kertaa Järvikylällä Sievissä. Sammalmaan Eerosta tulisi loistava kauppias, tai ainakin hänen aarteita täynnä olevalla vanhalla kyläkaupalla työ olisi helppo aloittaa. Tavarat eivät kuitenkaan ole myynnissä, vaan kyseessä on oma keräilykokoelma. Paikka ei ole virallinen museokaan, joten seinässä lukee omaperäisesti Museokone. Mistä puolestaan kertoo oven päällä oleva nimi Eren masiina? Eikä ne olekkaan ainoat kyltit mitä saa ihmetellä, nimittäin harvinaisten menopelien ja projektien joukosta löytyy myös arvokkaita mainoskilpiä ja -valoja. Seuraavaksi tutustutaankin entisen asentajan koneharrastukseen, joka on kuulemma riistäytynyt entisestään hallinnasta eläkepäivillä!
Pelastuslaitos sai palon nopeasti hallintaan ja jälkisammutustyöt jatkuivat. Maasto on kyseiselläkin alueella edelleen hyvin kuivaa.
Alaikäinen ajo-oikeudeton rattijuoppo loukkaantui tänä aamuna Sievissä Kuoppaharjuntiellä suistuttuaan henkilöautolla tieltä puuhun.
Nuori mies hukkui eilen illalla Sievin Asemakylän soramontulla.
Kuljettaja pysäköi ajoneuvon levikkeelle ja hytti paloi lopulta täysin.
Rasvamontussa ei puhuta tälläkään kertaa politiikkaa, vaikka maantietä katsellaankin oikealta ja vasemmalta puolelta Sievin Asemakylällä. Korkia-Ahon Markun entisöimistä kuorma-autoista voi nimittäin löytää ratin kummalta puolelta hyttiä tahansa. Näitä menopelejä edustaa harvinainen Kölnin Ford ja väärältä puolelta ajettava Leyland. Löytyypä mestarin kokoelmista toki muitakin menopelejä, nimittäin leipä on irronnut hänellä tienpäältä vuodesta 1966 lähtien. Seuraavaksi tutustutaankin miehen kokoelmaan, koneharvinaisuuksiin ja kättentaitoihin!
LaserComp Oy ja sen tytäryhtiö Celermec Oy, Ojala Group ja virolainen Favor AS yhdistyvät metalli- ja sähkömekaniikan sopimusvalmistajaksi, Leden Group Oy:ksi.
Sievin Kukonkylässä omakotitalossa syttyi yöllä tulipalo. Pelastuslaitoksen ensimmäisen yksikön savusukeltajat saivat palon nopeasti hallintaan. Tulipalo ehti tuhota kaksi huonetta osittain ja muu rakennus kärsi huomattavia savu-ja nokivahinkoja sekä sammutusvesi aiheutti jonkin verran vesivahinkoja.
Alkusammutus rajoitti paloa huomattavasti. Pelastuslaitos varmisti, että palo ei levinnyt laajemmalle. Vahingot jäivät vähäisiksi.
Vallitseva koronatilanne varjostaa Keski-Pohjanmaan maakuntaviestin järjestelyjä.
Loppiaisena järjestettävän Keski-Pohjanmaan maakuntaviestin valmistelut jatkuvat Sievissä täydellä teholla.
Poliisi kaipaa havaintoja Sievistä lauantaina 26. syyskuuta anastetusta paljukärrystä. Kärryn rekisteritunnus on DKF-181.